Orka hålla fokus och växla mellan områden

Ni vet ju att jag förra året har gjort något som jag vanligtvis inte brukar göra när det gäller min träning, nämligen att sätta ett mål som jag siktar på och hoppas klara av. Det är ju fortfarande ett bra tag kvar tills det är dags för startskottet för Göteborgsvarvet men nu känns det att det börjar närma sig.

I förrgår så bestämde jag mig också för att göra mitt bästa för att följa ett träningsupplägg inför detta också, det är inte heller något som jag har gjort tidigare. Jag har ju alltid tränat för att jag mår bra av det och för att jag tycker att det är roligt, så att följa ett program för att klara av halvmaran blir också en ny grej för mig.

Den största utmaningen blir (känner jag redan efter två dagar 😉 ) att kunna planera in det i mina arbetsveckor som sällan är varesig regelbundna eller särskilt korta, men jag ska verkligen försöka få till det. För att citera Gunde Svan – ingenting är omöjligt 🙂 .

Så här ser mina nya löparskor ut och de är verkligen jättesköna att springa i, väldigt lätta och känns knappt att man har dem på sig. Igår blev det en morgonlöpning på löpbandet med dessa och efter att ha kommit hem från två dagars regionledningsmöte i Lycksele idag, så bytte jag om och hann med en liten stund i dagsljus och löpning utomhus. Fast då använde jag mina dubbade Icebugs som har ett riktigt bra fäste när det är vinter och isigt. Utan dem hade det inte funkat att springa för min del, det är rätt isigt på vissa partier.

Det blev en skön sväng till den nya Lundabron som ni ser bakom mig, trots dimman som var idag. Imorgon väntar det en lika tidig morgon som i tisdags då jag åkte till Stockholm för styrgruppsmöte med Botniska korridoren, ett samarbete om järnvägsfrågor mellan länen Örebro, Gävleborg, Dalarna, Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland-Härjedalen.

Imorgon bär det av till Norrköping för två dagar med fullt fokus på sjukvårdsfrågor med mina moderata kollegor från hela landet. Utöver att det är centrala och viktiga frågor att diskutera, så blir det också roligt att träffa många moderata vänner i mitt nätverk. Veckor som dessa så betyder träningen extra mycket för mig, allt för att orka hålla fokus och växla mellan olika frågeområden. Och som vanligt så passar jag förstås på att använda restiden till bokläsning 🙂 .

Trevlig torsdag!