Tack för förtroendet!

Ikväll har Umeå Centrala Moderatförening haft årsmöte och jag fick förtroendet att för femte året omväljas som ordförande för länets största M-förening. Det är verkligen jätteroligt och ett fint förtroende från föreningens medlemmar.

Året som har passerat, 2019, har varit ett år av hög aktivitetsnivå, trots att det var året efter valet. Vanligtvis brukar året efter ett valår präglas av något lägre tempo för att alla ska få möjlighet att ladda batterierna. Så icke denna gång, vi har genomfört en valrörelse under våren 2019, nämligen inför EU-valet. I Umeå gick Moderaterna framåt med 3,45 procent jämfört med valet 2014, så vi känner att vi är på rätt väg.

Umeå Centrala Moderatförening har utöver valrörelsen inför EU-valet även deltagit i flera arrangemang under förra året, bland annat Blodomloppet för att uppmärksamma vikten av rörelse och att ge blod. Vi hade även stor närvaro på Norrlandskonferensen för Moderaterna som hölls i Umeå i september förra året. Det är roligt med aktiva medlemmar och på det studiebesök som föreningen genomförde på Great Hub City i november så var det stor uppslutning, det var många som var intresserade att höra mer om Balticgruppens engagemang i Umeå och hur de arbetar för att genom en hållbar tillväxt bidra till att Umeå når 200 000 invånare 2050.

Så det är med glädje som jag tar mig an 2020 tillsammans med mina moderata vänner och ser fram emot att fortsätta göra vårt politiska arbete i vardagen och även fortsätta öka föreningens närvaro på sociala medier. Vi ser tydligt att fler och fler får upp intresset för politik i allmänhet och för moderaterna i synnerhet, och sånt ger energi.

Jag är också så glad över att Joline Göttfert omvaldes som vice ordförande för föreningen, där har vi en riktig klippa och tillgång i vårt politiska arbete och utöver hennes uppdrag i Umeå Centrala Moderatförening så är Joline även distriktsordförande för MUF Västerbotten. Där har ni ett namn att hålla utkik efter både i framtiden och redan nu 🙂 .

Trevlig måndag!