Reformarbete om trygghet och nya rutiner

Då är det fredag och ännu en annorlunda vecka går mot sitt slut. Helt ärligt så är det inte lika tydligt med helgkänsla nu som innan Coronaviruset började härja. I normala fall så ser ju mina arbetsdagar och veckor vanligtvis väldigt olika ut, men som det är nu med i huvudsak hemmaarbete så får man ju skapa lite andra rutiner.

Jag kan tänka mig att de som jobbade hemifrån även innan Corona ändrade allt, kanske har det något enklare att fortsätta med sina arbetsrutiner. För min del så är det ju mycket restid som har blivit hemmatid istället och när man inte har ett jobb som är tydligt indelat i tid på dygnet, så får man emellanåt tänka till när man jobbar.

Som ni vet så är ju i stort sett alla fysiska möten antingen inställda, framflyttade eller tas digitalt via länk, och det funkar ju ofta bra. Något som jag tror kommer att bli ett resultat när vi är igenom denna kris, är att den digitala infrastrukturen kommer att ha blivit testad i rejält skarpt läge och en utvärdering av uppkopplingar och annat lär komma. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Trots annorlunda arbetsdagar så fortsätter givetvis arbetet ändå, låt vara i viss annan form ibland. Moderatkvinnorna på riksplanet (där jag är styrelseledamot) har startat ett reformarbete som syftar till att ha goda politiska förslag som ska kunna genomföras framöver. Det är ett omfattande arbete som har påbörjats inom fem olika områden – miljö och klimat, trygghet, integration och migration, företagande, jobb och ekonomi.

Jag har fått förtroendet att ingå i gruppen som arbetar med trygghet, under ledning av Louise Meijer som är riksdagsledamot. Vi har inlett arbetet som kommer att pågå under hela 2020 för att jobba fram konkreta förslag. Jag ser verkligen fram emot att kunna återkomma med mer om detta längre fram, det är ett område som ni vet att jag är engagerad inom och verkligen vill se förbättringar i.

Just nu är det i fasen av att strukturera upp relevanta frågeställningar och reella problem, och för min del så är det mycket faktainhämtning som jag ägnar mig åt just nu. På lunchen så promenerade jag till biblioteket för att låna ett par böcker inom ett av delområdena inom området Trygghet, så nu är det tid för läsning.

Jobbet med att läsa in sig på olika ämnen är ju relativt stillasittande, så jag försöker verkligen varje dag att få till någon form av rörelse för att denna Coronatid inte ska bli för instängd. Så länge man är frisk så går det ju bra att ta en promenad ute för att både få friskluft och lite motion, och det kombinerar jag med hemmaträning.

Imorse hade jag jobbat vid datorn ett tag och så bara bestämde jag mig för att snabbt byta om och sen starta igång ett core-pass. Via mitt medlemskap i IKSU så har jag fått tillgång till Les Mills on demand, alltså samma pass som de annars kör i gruppform på gymmet. Så när man väl har kommit över känslan av att känna sig lätt fånig hemma ensam framför teven, så är det bra träning. Minus att man inte har andra bredvid sig som man kan kämpa med, men annars så är det ju samma träning.

Sagt och gjort, så jag valde två olika cx worx-pass idag och en timme senare så var jag både rejält svettig och lagom trött i musklerna. Men att faktiskt genomföra träningen är något som åtminstone för mig kräver mer disciplin än att byta om och gå ner till gymmet. Det får vänta ett tag till förstås och vem vet, man kanske får till nya rutiner och vanor när vi så småningom kan börja återgå till ett mer normalt läge igen.

Tills dess får vi hjälpas åt, göra det man kan, hjälpa andra, försöka hålla humöret uppe, slå en signal till de som är hemma, stötta våra företag via nätet eller på annat sätt, hoppas att ingen blir sjuk och så klart komma ihåg att tvätta händerna.

Trevlig fredag!