Kul att plötsligt få bli en hjälte

Det är i dessa tider ändå smått fascinerande hur snabbt tiden går, eller ja, det går ju inte snabbare än annars förstås men nu är det redan fredag igen! För en stund sen har jag avslutat ett av veckans digitala möten och denna gång användes Teams som verktyg. Det är för en teknikintresserad som jag, rätt intressant att testa olika verktyg och se skillnaden på dessa.

Fram tills nu (och då har jag inte testat mer än tre olika alternativ än ska tilläggas) så tycker jag att Teams är smidigast och mest användarvänligt. Via Region Västerbotten så kommer vi att köra Cisco Meetings framöver och det installerar jag nu. Eller ja, försöker installera i alla fall. Det där med uppdaterade versioner och krockar i säkerhetsinställningar är ju ett kapitel för sig, så jag tar hjälp av dem som är bra på det och jag har det på min att-göra-lista på måndag.

Just nu så är det ju som för de flesta andra mest fokus på olika åtgärder kopplat runt Coronakrisen och utöver mina egna uppdrag så försöker jag göra vad jag kan för att bidra för att näringslivet ska klara sig igenom detta. Som exempel så har jag i dessa tider valt att besöka frissan lite tätare än vanligt och jag flyttade fram mitt sen tidigare inbokade besök till igår kväll. Jag var helt ensam med min frisör i salongen på kvällen och det är så mycket värt att dels kunna hjälpa dem med att klippa och färga håret, dels att alla tar ansvar för att minska smittspridningen.

Ni vet ju att jag redan förra året bestämde mig för att ge mig själv en rejäl utmaning i år, nämligen att springa Göteborgsvarvet i maj. Men det är ju självklart så att det inte blir av, liksom i stort sett allt annat denna vår. Så i förhoppningen om att det ska kunna fortsätta anordnas även senare, så lät jag min inbetalda anmälningsavgift efterskänkas till dem. Det var ju en rolig grej att de då skickade ut ett diplom där man blev Göteborgsvarvet Hero, det är ju verkligen inte varje dag man får kallas hjälte 😉 .

I onsdags så sa jag till maken att jag funderade på att lämna in cykeln för service inför våren och sommaren, mest för att det kändes som att det snart är dags att börja cykla på bara och torra vägar. Men det skulle man ju inte ha sagt högt, för precis som det alltid blir varje år (att man inte lär sig) så kom det ju såklart snö under natten till torsdag (!). Nåja, samma visa varje år och ner ska ju snön innan det blir vår och sommar.

Denna vecka har jag lagt in i mina jobbrutiner två lunchpass och sen kvällspromenader de andra dagarna, det är ju alltid viktigt att röra på sig och träna men det känns extra väsentligt nu när det allra mesta av arbetet sker hemifrån. Så för min del har jag kört ett pass bodypump och ett pass bodycombat under veckan, både roligt och kul att få lite skön träningsvärk också.

Om en stund är det dags att stänga datorn och ta en promenad ute, det blåser lite men ser ut att kanske klarna upp lite och solen försöker titta fram också. Det blir en bra avrundning inför helgen.

Trevlig fredag!