Bra med ökad kamerabevakning i Umeå!

Imorse vaknade jag till en strålande sol och klarblå himmel, så liksom igår så lär det bli en långpromenad ute i det vackra vädret. Både jag och maken gillar att ta långa promenader och särskilt i dessa Coronatider så är det värdefullt att få både frisk luft och motion utan att vara nära andra personer. Allt i syfte att minska risken för smittspridning förstås.

Än så länge, peppar peppar, så är vi friska och för varje dag som går och så länge hela resten av familjen också får vara frisk är jag glad. Man vet ju ännu inte hur pass allvarligt sjuk man riskerar att bli om man blir smittad, och för egen del så vill jag verkligen inte vara en belastning för vården om det på något sätt går att undvika.

Och det gör det ju, åtminstone så får man göra det man kan med att fortsätta med social (eller kanske man ska säga fysisk?) distansering. Möten har vi ju förstås regelbundet, men istället för fysiska sådana så genomför vi dem digitalt. Och är man då socialt distanserad? Det är ju mer av filosofisk karaktär på såna resonemang, men i dessa dagar så får man ju betydligt mer tid än annars att fundera på olika ting 🙂 .

Trots att Coronakrisen påverkar allt vi gör just nu, så finns det ändå tid för fler politiska saker som också är viktiga. Idag skriver jag i Folkbladets söndagstidning tillsammans med Joline Göttfert om aktuella frågor som att polisen planerar för att sätta upp fler övervakningskameror i Umeå. Bra tycker vi moderater som har drivit denna fråga länge!

Här kan du läsa vår gemensamma insändare, och nu är det dags för en promenad ute i solen!

Trevlig söndag!

 

Positivt med mer kameraövervakning i Umeå!

Enligt uppgifter i lokalmedia planerar Polismyndigheten att sätta upp ytterligare övervakningskameror i Umeå. I januari satte polisen upp övervakningskameror på Rådhustorget, Ålidhems centrum och Östra Ersboda centrum. Men nu är ambitionen att öka antalet kameror från åtta till sexton. Vi moderater välkomnar detta!

Syftet med kamerabevakningen är bl.a. att öka möjligheten att utreda brott och öka tryggheten. Det är positivt att polisen verkar fortsätta på den inslagna vägen i och med att de utökar kamerabevakningen. Det är ett bra verktyg för att både förebygga och klara upp brott. Vi skulle gärna se att även fler offentliga platser runt om i Umeå blev aktuella för kamerabevakning.

Polisen ska veta att det finns ett starkt stöd för deras insatser. Nio av tio svenskar är positiva till övervakningskameror på allmän plats.

Umeå ska vara en trygg stad att vistas i – även på kvällar och nätter. Vi behöver såväl fler poliser som ökad kameraövervakning!

Åsa Ågren Wikström

Ordförande Umeå Centrala Moderatförening

 

Joline Göttfert

Vice ordförande Umeå Centrala Moderatförening