Allt är svårt innan det blir lätt

Det är förstås lite lugnare i almanackan nu med den pågående Coronakrisen, men trots det så fylls det ändå på med möten och andra uppdrag. Så länge man har turen att få vara frisk och alla i ens närhet också är friska, så får man försöka göra det bästa av situationen. Tids nog kommer det att bli välfyllda dagar igen.

För mig så ligger en stor utmaning i att inte känna sig onödig eller frustrerad när det inte är fullt upp, men det beror ju mest på att det har varit min vardag i stort sett i hela mitt vuxna liv. Så just nu när Covid-19 tvingar en att bromsa upp och vara hemma oerhört mycket mer (och jag älskar att vara hemma!), så är det nog faktiskt inte så dumt att försöka ta tillvara på det lugnare tempot.

Just det faktum att man varken kan, bör eller ibland ens får träffas fysiskt gör ju att tiden hemma blir ökad. Som sagt så är jag ju en mycket hemmakär person som trivs allra bäst när man får komma hem efter en resa eller något annat. Känslan av att kliva in innanför dörren och dra igen ytterdörren är nästan oslagbart härlig.

Påsken stundar ju och ni vet förr i tiden, för en sisådär fyra-fem veckor sen, så hade vi tänkt unna oss en resa över påsken. Men så blir det ju givetvis inte och för länge sen, förr i tiden 😉 , ja alltså för kanske fem veckor sen så avbokade vi våra planer. Det finns ju kvar och det kommer fler påskhelger. Så nu hoppas jag på att vädret i alla fall blir någorlunda behagligt den kommande tiden.

Både under lördagen och söndagen så valde jag och maken att ta långa promenader och höll igång ungefär 1,5 timme varje gång. Det var soligt och fint väder, låt vara lite för kallt för min smak än så länge men det har ju varit värre. Och våren, ljuset och solen är ju så härligt att vara ute i!

Jag har bestämt för egen del att verkligen göra mitt bästa för att få till varierad träning under denna mycket märkliga tid som vi lever i, promenader och/eller löprundor när vädret är rimligt och styrka och kondition hemma med vikter och Les Mills On Demand. Det är alltså samma pass bodypump, core, bodycombat och allt annat som annars körs som gruppträning på gymmet. Jag får utgöra min egen grupp hemma framför teven ett tag helt enkelt! Det funkar faktiskt helt okej, även om jag får improvisera på några av övningarna där de rekommenderar stång med vikter.

Så några hantlar, gummiband, träningsband för ben, yogamatta och så en pall eller stol kommer man långt med. Testa vet jag! Det vore ju så kul att sen också få lite tips från alla er på vad ni gör för egen träning eller andra aktiviteter. Just nu är jag extra glad över att jag investerade i min hobby för snart två år sen och läste till PT (personlig tränare) under två semesterveckor den sommaren. Det har jag stor nytta av nu.

Men det måste man ju såklart inte ha läst för att komma igång och röra på sig, börja med promenad om du kan och får vara ute, eller ta fram en stol och håll i dig när du gör benböj och samtidigt övar upp balansen. Hela internet svämmar över av träningsinspiration just nu, så kolla där så hittar du säkert något som passar dig. Kom igång så kommer du att känna att det är så välgörande för både kropp och knopp!

Trevlig måndag!