Lucia och att ta sats

Helgen har varit en lugn sådan, särskilt igår då det inte blev många knop gjorda för min del. Det kändes välbehövligt efter en tids rätt mastigt arbete. Istället så tog vi en längre promenad i ett lätt snöfall och träffade många vänner ute som gjorde samma sak, så det blev tid till några stopp för samtal. Mycket trevligt! Alla står på långt avstånd från varandra, och vi är som sagt utomhus vilket känns bra för alla tror jag. Det är också fint att kunna passa på att gå ut under den ganska korta tid det är ljust ute, och igår var det många Umeåbor ute. Luciadagen har varit behaglig och mitt lilla miniatyrluciatåg tar jag med glädje fram varje år. De är bara några centimeter höga men så söta 🙂 .

På vägen tillbaka så gick vi via stan och kikade in på Åkerbloms bokhandel och kom hem med en handfull nya titlar. Det finns alltid så många bra böcker som väntar på att bli lästa! Jag unnade mig två nya för att fylla på inspirationskontot lite, båda böckerna ger detta på olika sätt för min del.

Den ena var den senaste boken av Kristin Kaspersen och den hann jag en god bit på igår kväll. Verkligen inspirationsrik läsning och dessutom med fina bilder emellanåt också! Även om jag inte har läst ut den än så känner jag redan att jag kan rekommendera denna som en läsning det går att komma tillbaka till många gånger. Kanske något inför stundande jul med lite mer ledighet?

Den andra var verklig feel good-läsning för mig, så bra att ha en bok hemma med alla möjliga olika sticktekniker när andan faller på! Detta är ju ingen bok man så att säga “läser” från pärm till pärm, den är mer lik ett uppslagsverk med tips. Men så lyxigt att ha hemma!

Jag var nästan tvungen att stanna upp och tänka efter igår och fundera på om det verkligen kunde vara möjligt att jag redan nu är klar med alla julklapparna, men ja så är det faktiskt! Det är någon form av rekord att vara klar redan nu, när det fortfarande är en bra bit kvar till julafton. Så tomten kan komma när som helst och hämta dem 🙂 . I år har jag medvetet köpt alla julklapparna lokalt och det känns bra att dra sitt strå till stacken i en mycket tuff tid för våra handlare.

Det blev lite nytt garn till mig också, kände att jag ville unna mig lite 🙂 . Jag har börjat med en tröja i det allra mjukaste ullgarnet som heter babywool. En fröjd att ha i händerna!

Imorgon väntar den sista “hela” arbetsveckan innan julen och det blir en hel del att göra även denna vecka. Det är bara att ta sats för årets sista EU-beredning på SKR, styrelsemöte med Kvarkenrådet och remissmöte, som alla utgör ett axplock av veckan som väntar. Alla uppdragen är olika, men de hänger ändå ihop på ett bra sätt.

Idag har jag ägnat halva dagen åt att hjälpa föräldrarna med deras nya webb, det är så roligt att de väljer att vara aktiva i så stor utsträckning som de är. Full fart på deras front och med Corona så är det många som väljer att sy mer än de kanske annars skulle göra, och då behöver man en symaskin av bra kvalitet. Det är också fler än vanligt som väljer att lämna in sin symaskin eller overlock för service, så om du har en stund över så kika gärna in på berninanorrland.se och få lite inspiration.

Förra året fick jag denna tomte av mamma som tyckte den passade mig fint, särskilt med en stickning på gång i händerna 🙂 . Den får förstås komma upp inför julen och pryda sin plats i ett av fönstren här hemma.

Trevlig söndag!