En vinnande kombination att gynna det lokala näringslivet

Påskhelgen har helt gått i lugnets tecken för min del med avkoppling i form av lugna stunder i tevesoffan med handarbetet, några träningspass och promenader med maken och påskmat hemma. Det var verkligen välbehövligt efter tio dagars arbete i sträck får jag säga.

Jag inledde min påskledighet med ett efterlängtat besök hos frissan för lite uppfräschning av håret. Det är ett tydligt tecken på att tiden går fort när jag tyckte det var rätt “nyss” som jag var där, men efter en koll i almanackan inser att det var två och en halv månad sen (!). Dottern tyckte också att det kändes som att jag skulle till frissan “igen”, men det var nog mer ett tecken på att även hon har mycket att göra och att dagarna rusar fram. Bara det faktum att det redan är april är ju helt otroligt, med tanke på att det nyss var nyårsafton…

Men det är bara att försöka ta vara på dagarna, även om det ibland är lättare sagt än gjort. När man jobbar hemifrån helt och hållet så försöker jag att gynna våra lokala företagare så gott det går, och att göra lite “lyxiga” grejer som egenvård och samtidigt gynna näringslivet i Umeå tycker jag är en vinnande kombination. Som typ att gå till frissan och bli ompysslad, eller att ta hand om huden i ansiktet som tar rätt mycket stryk när man jobbar vid datorskärmen hela tiden. Utöver det så är ju våra företag och företagare de som ser till att det finns jobb och att det kommer in skatteintäkter till våra gemensamma åtaganden, så det finns så många skäl att gynna dem och se till att företagen kan finnas kvar och växa.

Så ljuvligt att se vårblommorna titta fram igen när man är ute på promenad!

I början av pandemin tänkte jag några gånger att det nog inte skulle kännas som att tiden gick lika fort när man “bara” jobbar hemifrån, men så här efter mer än ett år så går det att konstatera att den tid som tidigare kunde ägnas åt resande istället har blivit tid för möten och annat jobb. Tiden är konstant, eller åtminstone den resurs som är exakt jämnt fördelad för alla. Alla har vi ju exakt lika mycket tid varje dygn att förfoga över. Sen är det ju en annan sak vad man gör med sin tid förstås, och jag har ett eget mål att kunna prioritera min egen hälsa mer än jag har gjort tidigare. Det funkar ganska bra i det stora hela, även om det fortfarande finns saker att förbättra även där 🙂 .

Det blev förstås god påskmat här hemma med maken, även om det hade varit så mycket mysigare att kunna träffa mamma och pappa under påskhelgen. Men nu är det nära för dem att få vaccinet och då känns det som att allt kommer att bli lättare framöver. Jag ser verkligen fram emot att vi också får ta vaccinet och hoppas att det kommer att hinnas med innan sommaren, även om jag vet att jag är optimistisk i det fallet. Men det hade bara varit så skönt att få göra det, både för min egen skull som för mina närmaste. Det finns då i alla fall ingen som helst tvekan om att jag kommer att boka upp mig på en tid i samma stund som det är min tur, och jag hoppas verkligen att alla andra också gör det.

Denna vecka är det påsklov här i länet och det innebär också att det är lite lugnare på mötesfronten för min del, även om jag kommer att ägna helgen åt styrelsemöte och att nästa vecka är nästan fulltecknad. Så jag ska göra mitt bästa med att ta det något lugnare ett par dagar nu, även om det förstås inte går att lagra återhämtning så är det mest en mental grej att kunna koppla av lite även om det är vardag. Det är också en sak jag övar på 🙂 .

Trevlig tisdag!