Mastiga tider med behov av rörelse och avkoppling

Solen skiner och det är så ljuvligt ute just nu, väderprognosen låter meddela att kallare väder är på väg om någon dag så det gäller att försöka passa på när det går. Igår gjorde jag och maken just det, passade på att njuta av vädret alltså.

På lunchen mellan sammanträden så blev det en längre promenadrunda och bara för att solen värmde gott så gjorde vi en dubblett av det senare på eftermiddagen och innan kvällens sammanträde. Man får försöka passa på att få till den dagliga rörelsen när tid ges helt enkelt.

Det går fort nu när både snö och is smälter undan för att ge plats åt våren och OJ så välkommet det är! Igår hade vi tolv plusgrader och en härlig vårsol och vi kan väl säga att vi inte var ensamma ute på promenadsvängen, varken vid lunch eller sent på eftermiddagen 🙂 .

Precis som det brukar vara den här tiden på året så är det väldigt mastigt på jobbfronten med mycket som ska hinnas med. Förra veckan var det heldagsmöten med regionstyrelsen, hälso- och sjukvårdsnämnden och regionala utvecklingsnämnden. Inför varje sammanträde är det en hel del inläsning, enbart för regionala utvecklingsnämnden brukar det vara cirka 800-1300 sidor material. Så det är en hel del timmars arbete inför varje sammanträde som ska göras.

Några kvällar blev det också förra veckan, månadens gruppmöte med fullmäktigegruppen, styrelsemöte i “min” förening där jag är ordförande och vårkampanj med materialutdelning. Så jag gör mitt bästa med att försöka få in träning mellan detta, dels för att jag vill och tycker det är roligt, dels för att det behövs och ger energi att orka med ett högt tempo.

I söndags passade jag på att skola om de palettblad som jag har planterat för några veckor sen, de behövde större kruka för att fortsätta växa och det ska bli roligt att se om och hur de kommer att ta sig. Av 20 planterade frön är det 19 plantor som har kommit upp och det var fler än jag trodde.

Det är nästan lite som att titta på älgvandringen på teve, roligt att kolla hur det har utvecklat sig varje morgon 🙂 .

Koftan är också färdig och det blev en present till mamma som hon blev glad över, det är det roligaste tycker jag (förutom att sticka den såklart 😉 ). Mjuk och lätt blev den i alla fall, som en sommarkofta för lite kyligare sommarkvällar.

I fredags fick jag nytt garn i brevlådan och det är alltid så roligt med ny inspiration. Jag tycker om att sticka som ni vet, och även att brodera. Även om broderandet har fått lite paus ett tag, mest beroende på att jag väntar på nya glasögon 🙂 . Men att handarbeta är en fin avkoppling för min del, oavsett om det är att sticka, virka eller brodera.

Denna vecka är också ganska mötestung med EU-beredning på SKR, utskottsmöte och den svenska delegationen i Regionkommittén, bolagsstämma, styrelsemöte och vårkampanj med materialutdelning. Mellan detta är det förberedelser inför nästa veckas regionfullmäktige som pågår i två hela dagar.

Det är ju nästan smått overkligt att det nästa vecka (redan!) är valborgsmässoafton och första maj. Det var ju alldeles nyss nyårsafton…

Trevlig tisdag!