Söndagsarbete med förberedelser

Maj månad drog igång med en väldans fart och nu är det inte långt kvar innan sommaren knackar på dörren, och med den värmen hoppas jag också. Bloggen har fått en lite längre paus nu och det beror faktiskt mest på mastiga och väldigt innehållsrika dagar i kombination med mycket att förbereda och jobba på. Ja, lite som det brukar vara den här tiden på året helt enkelt.

Sen sist så har jag uppgraderat mina glasögon och dessa trivs jag väldigt bra med, det är mina “vardags” som knappt väger något alls. Behagligt! Väldigt bra service här på Synsam i Umeå också, det är en avgörande del för var man väljer att handla, i synnerhet sånt som glasögon för min del i alla fall. Jag har under det senaste året då arbetet i stort sett helt och hållet har varit digitalt framför dataskärmen, känt av att det är lite besvärligt med att hela tiden ta av och på läsglasögonen, så jag tog tag i den saken också och köpte ett par terminalglasögon. Eller rumsprogressiva som jag fick lära mig att det egentligen heter 🙂 .

Så här ser min vardagliga arbetsplats ut framför skärmen, och det är väldigt mycket mer behagligt med dessa nya terminalglasögon! Bilden är från i onsdags då jag hade förmånen att ännu en gång få representera Botniska Korridoren, det långvariga samarbete som vi har haft under många år mellan de sju nordligaste länen i Sverige. Denna gång var det i ett europeiskt sammanhang då jag fick på Scandinavian Mediterranean Core Network Corridor forum. Jag lyfte vikten av en fungerande infrastruktur i vår del av Sverige och Europa, i synnerhet nu när näringslivet investerar mer än 1070 miljarder kronor i norra och mellersta Sverige. Det som krävs för detta är att Sverige och EU bidrar med finansiering för utbyggnad av infrastrukturen, ungefär 60 miljarder kronor beräknas behövas.

60 miljarder mot 1070 miljarder. En ganska vettig investering om ni frågar mig. Jag talade också om vikten av goda kommunikationer och att det de facto inte är själva rälsen eller asfalten som är det mest intressanta, utan vad som en fungerande infrastruktur kan ge för förutsättningar för tillväxt och goda samhällen. Jag tyckte att vi fick mycket god återkoppling från den europeiska koordinatorn, Pat Cox, efter vår dragning och det är tydligt att den europeiska nivån ser vad detta skulle kunna bidra med för Europas tillväxt också. Nu gäller det bara att den nationella nivån i Sverige också hoppar på tåget, så att säga.

Sen senast så har det också varit regionfullmäktige i två mastiga och digitala dagar. Dock så flöt det på avsevärt mycket bättre denna gång, det var första gången som RF använde digitalt voteringssystem där man även begär ordet och det syns hur mycket talartid som är kvar. En klar förbättring således.

Tiden framför mig är ganska fylld med jobb, det är ju maj och det innebär mycket budgetarbete utöver nämndsmöten och andra uppdrag. Jag prioriterar verkligen rörelse varje dag för att orka hålla fokus i arbetet, det känns viktigare för varje dag. Sen är det ju såklart så att jag längtar tills det blir min och makens tur att få ta vaccinet och att sommaren medför lägre smittspridning. Mina föräldrar ska alldeles snart ta sin andra dos och det tycker jag känns mycket bra.

Mina palettblad har vuxit en del sen senast och jag ska nog plantera om dem ännu en gång inom kort. Det verkar än så länge lovande, men än känns det för tidigt att ropa hej, om de klarar även nästa omplantering så kanske det blir dags 😉 . Riktigt roligt att följa deras tillväxt i köksfönstret varje morgon, som slow-teve ni vet.

Idag är det söndag och en solig sådan, på förmiddagen tog jag och maken vår dagliga längre promenadrunda och efter det har det blivit några timmars arbete som förberedelse inför veckan som kommer. Men nu tror jag snart att datorn får vila för idag.

Trevlig söndag!