Riv av plåstret direkt

Söndagens arbete är i full gång sen imorse, eller i alla fall sen efter nyheterna klockan nio. Jag tycker det är bättre att så att säga “göra bort” dagens uppgifter och sen ha del av dagen kvar för annat, hellre det än att skjuta på det och känna den mentala att-göra-listan bara växa. Riv av plåstret direkt och gör bort det man måste liksom. Mina söndagar är ju oftast vikta för arbete inför den kommande veckan som ni vet, och jag tycker att det är skönt att känna sig hyfsat förberedd under veckans olika åtaganden.

Våren, och kanske snart det som är försommar, tvekar lite grann och under veckan som gick så tänkte jag att jag gör mitt bästa för att försöka locka fram värmen genom att ta fram lite somriga färger på kläderna. Helt under min devis gör vad du kan, med det du har, där du är 🙂 . Det funkade kanske litegrann i alla fall, för i torsdags var det så skönt väder ute! Det passade ju extra bra att det var Kristi himmelsfärds då också och många som var lediga. Jag och maken passade på att ta en längre runda än den vi tar varje dag, så vi var rätt möra i benen efter en power walk på nästan fjorton kilometer. Ljuvligt att ta på sig shorts och kortärmat (utan att frysa alls) för första gången i år!

Det var många Umeåbor som precis som vi, var ute och njöt av att solen värmde och att våren är här på riktigt. 

Jag passade även på att lämna in min MTB på service och sen cyklade vi en runda längs Umeälven tillsammans. Superhärligt! Nu väntar jag bara på att det ska torka upp lite mer längs skogsslingorna och att den sista snön ska tina bort helt även där.

Jag är ju fortfarande nybörjare i skogen på min MTB och det är så roligt att lära sig mer varje gång. När jag hämtade cykeln från servicen så hade de pumpat däcken betydligt mer än jag hade under förra sommaren, så jag ska testa det också i skogen och känna skillnaden på skogsslingorna. Det finns säkert många olika filosofier runt det också, och jag tar tacksamt emot tips och tricks om du vill dela med dig av det 🙂 . På landsväg så rullar det förstås mycket bättre med mer luft i däcken, men det kanske är en fördel att det är lite mjukare om man cyklar i skogen. Det ser jag fram emot att testa så småningom.

Rapporten från köksfönstret är att mina palettblad växer och frodas, så peppar peppar, än så länge trivs de! 

Jag står just nu inför en rätt så fullmatad arbetsperiod som i vanlig ordning kommer att innehålla varierade uppdrag. De närmaste dagarna väntar budgetarbete, regionstyrelse, regionala utvecklingsnämnden, beredning för regional utveckling, Mötesplats Lycksele, stämma för Moderatkvinnorna under lördag och söndag, talarkväll med Johan Forssell, hälso- och sjukvårdsnämnd, EU-beredning med SKR, styrelsemöte med Upab, Styrgruppsmöte Botniska Korridoren och Kvarkenrådet EGTC.

Så jag ska verkligen försöka hitta luckor för att få till träning eller rörelse i någon form för att hålla energinivån uppe. Det är ju i och för sig en rätt så vanlig och normal maj månad, det brukar ju alltid vara en intensiv period varje år. Dock gör det digitala arbetssättet att mängden möten blir avsevärt många fler än innan pandemin, då restiden också fanns där. Fördelen är ju att det går snabbt att byta om och kunna ta sig ut mellan sammanträden på ett sätt som inte funkade lika enkelt innan pandemin.

Nu kom solen fram här i Umeå efter en mulen morgon, så det kanske blir en runda ute om en stund.

Trevlig söndag!