Omvald med nytt förtroende och avkoppling för att hålla fokus

Maj månad är mer än fullmatad och under dessa dagar är det stämma för Moderatkvinnorna. Igår fick jag förtroendet att bli omvald till den nationella styrelsen för ytterligare två år och det känns roligt. Som ni vet så har jag under åren 2005-2011 och 2019-2021 jobbat i Moderatkvinnornas styrelse, och jag är även Moderatkvinnornas representant på europeisk nivå i EPP Women.

Det som gjorde att jag engagerade mig i Moderaterna 2002 var trygghetsfrågor och jämställdhet, och i en nationell kontext så bidrar jag med perspektiv från norra Sverige i de flesta aktuella frågor.

I torsdags var det jobb framför datorskärmen från tidig morgon, så på eftermiddagen passade jag på att gå ut en stund i det ljuvliga vädret. Det var äntligen varmt och skönt! Efter en snabb koll på väderprognosen så kändes det som att det bara var att släppa allt man hade för händer och gå ut.

Inte för att man ska jinxa det förstås, men jag kollade igenom min “vardagscykel” så att däcken var okej efter vintern, kedjan fick lite smörjning och så torkade jag av den. När jag skulle kolla växlarna och cykla en liten sväng så märkte jag att sadeln hade spruckit och samlat vatten under vintern.

Så efter att ha bytt byxor (!) så kvistade jag förbi cykelaffären i närheten och fick en ny sadel på plats. Snabb och bra service!

Resten av söndagen, som i likhet med gårdagen är ganska kall och regnig, kommer att ägnas åt stämmoförhandlingar, konstituerande styrelsemöte och – om jag orkar – fortsatt budgetarbete efter det. Morgondagen får dedikeras till en blandning av fortsatt skrivarbete, men också viss del träning och återhämtning. Helt enkelt för att det är bästa sättet för mig att orka hålla fokus i policyarbetet.

En av kvällarna tidigare i veckan ägnades åt en av de mest avkopplande aktiviteterna, nämligen mitt handarbete. Jag ska fästa trådar och sy i knappar i koftan som nu är färdigstickad, men just den här stunden när man får lägga upp maskor med nytt garn är så härlig tycker jag. Tänkte att en sommartröja i mjukt bomullsgarn kunde vara skönt, så denna är på gång.

Den kommande veckan ser jag fram emot, det stundar en blandning av hälso- och sjukvårdsfrågor, möte med SKR, EU-beredning, och fredagen kommer att ägnas åt infrastruktur och transporter i de flesta transportslag. Morgonen inleds med tåg, sen bilar och parkering, och så ägnas hela eftermiddagen åt båt och gränsöverskridande samverkansfrågor. Det blir jättekul!

Trevlig söndag!