Exklusiv dag och säsongspremiär

Juni månad började på bästa tänkbara sätt, äntligen sommar! För min del har arbetsdagarna mestadels fokuserats på EU-frågor och infrastruktur den gångna veckan. Men vädret alltså! Så underbart med sol och värme efter den kalla våren.

I torsdags hölls den årliga större konferensen som Europaforum Norra Sverige arrangerar. Vädret till trots (det var +25 grader och strålande sol) så var det många som ändå valde att tillbringa dagen på det digitala sammanträdet med fullt fokus på aktuella EU-frågor som berör oss i norra Sverige mycket. Jag är vice ordförande för EFNS, så jag fick möjligheten att tala under några tillfällen den dagen och det är alltid lika kul. Aktuella frågor som diskuterades var bland annat infrastruktur, skogen och Arktis.

I fredags hade jag något så exklusivt som en helt mötesfri dag och den tog jag faktiskt vara på genom att unna mig min säsongspremiär med förra årets födelsedagspresent i I20-skogen.

Som den rookie jag fortfarande är, så var det lite ringrostigt de första km i skogen men sen så gick det bättre. Redan på morgonen var det mer än +20 grader och sol, så det kunde inte bli bättre för att cykla i skogen. Ljuvligt helt enkelt. Jag hade tänkt att bara köra en liten stund för att komma igång, men sen så var det så skönt väder och kropp och knopp var taggade, så när jag summerade sträckan när jag klev av cykeln hemma så blev det lite drygt 20,5 km.

Det är roligt att kunna kombinera våra dagliga långpromenader (rutin) med att cykla i skogen, springa, träna styrka och rörlighet. Omväxling förnöjer!

Igår firade jag och maken nationaldagen med att njuta av det fortfarande fantastiska sommarvädret genom att förena nytta med nöje och promenera hela broarna runt här i Umeå. Hela sträckan längs älven på ömse sidor blev nästan fjorton kilometer, så det var skönt att sen komma hem och pausa litegrann i solstolen med en bok. Igår läste jag ut “Brinn mig en sol” av Christoffer Carlsson och den rekommenderar jag gärna. Spännande handling och en språkbehandling som var en ren njutning att läsa.

Igår började jag läsa denna bok som verkar intressant och är den första i en trilogi av Henrik Berggren om Sverige under andra världskriget. Maken har (förstås 🙂 ) redan läst den första och den andra delen, så det bådar gott.

Denna vecka går också en hel del i EU-tecken, det är utskottsmöte med Regionkommittén och “mitt” utskott ENVE. Senare under veckan ska jag ha överläggningar med EPP Women, som är den partigrupp som jag tillhör på EU-nivå och också är den största. Det är ca 60 medlemsorganisationer som deltar i EPP Women från hela EU, och jag representerar Moderatkvinnorna där. Utöver det så är det regionstyrelse och lite annat smått och gott som ska färdigställas.

Väderprognosen fortsätter att se bra ut för den kommande veckan, så jag håller tummarna för att det håller i sig. Även om det kanske behöver komma lite regn, så skulle det optimala vara att det regnar på natten och är fint väder på dagen 🙂 .

Trevlig måndag!