Sensommar med mycket som behöver förändras

Så här på sensommaren när det mesta börjar rulla igång så smått, så känns det bra att få en uppdatering även här på bloggen med lite nya bilder. För min del så är det ännu inte helt full fart på alla fronter, mest för att jag gör mitt bästa för att hålla emot 🙂 . Men skämt åsido, så känns det att jobbet rullat igång och det är nu valår för oss. Det är bara drygt ett år till valet och det kan inte komma fort nog i mitt tycke.

Idag kom en opinionsmätning som visar att det är fler som vill ha seriös förändring i landet och där ökade Moderaterna mycket. Trygghetsfrågor, elförsörjning, infrastruktursatsningar, den eskalerande kriminaliteten, kalkbrytning på Gotland som är avgörande för infrastrukturbyggen och annat, jämställdhetsfrågor, ja listan är förstås avsevärt mycket längre än så av saker som det måste ändras på.

Det inspirerar och motiverar förstås och samtidigt som jag är intresserad av att prata om sakfrågor och vad som behöver ändras på i landet just nu, så jag befarar tyvärr att den kommande valrörelsen lär bli rejält smutsig, vilket inte gynnar någon enligt mitt sätt att se det. Men det är ändock ett faktum som man måste förhålla sig till.

Efter sommaren så behövde jag verkligen få en uppfräschning av håret och som alla andra gånger så får jag den bästa servicen av min kompetenta frisör, som dessutom har en fenomenal förmåga att både förstå vad jag menar och även ha egna idéer för mitt hår som jag både trivs med och känner mig bekväm med. Det är en god kompetens och vittnar om ett intresse för kunden som sitter i frisörstolen. Umeå kryllar av fantastiska företagare, entreprenörer och personer med ett stort driv och engagemang. Precis som “min” frisör!

Denna vecka ligger mitt fokus på infrastruktur mestadels, jag är inbjuden att tala på ett seminarium i Vasa i Finland på lördag där elflyg, fast förbindelse över Kvarken och det nordiska batteribältet ska diskuteras. Bara favoritfrågor om ni frågar mig! Det känns skönt att ha fått den andra dosen vaccin förra veckan och att vaccinpasset nu är nedladdat. Första dosen kände jag inget alls av, men den andra visste var den tog. Några dagar med feber, muskelvärk och trötthet, men sen var jag på banan igen. Det är så många år sen senast jag var sjuk eller hade feber, så den febertermometer som vi hade hemma funkade inte. Det stod på förpackningen att batteriet skulle hålla drygt fem år, så det är länge sen jag behövt använda den.

Nåväl, det var bara några dagar som det var lite krassligt, och nu känns det så bra att vara fullvaccinerad.

Under sommaren så har jag hållit i de dagliga promenadrundorna och kompletterat med rörlighets- och styrketräning, även om det inte har blivit lika många pass av det som under våren och hösten. Men man behöver vila och omväxling i träningen också, och det känns ändå bra att min regelbundna träning under året ger resultat i form av att orka mer. Det var dags för bättre dämpning i träningsskorna, de som jag har nu passar bara för trädgårdsarbete och slit- och släng. Så jag köpte ett par nya skor som jag har sett fram emot att ha till löprundorna, men efter en känning i min gamla marschfraktur så har jag avvaktat med löpningen. Känner mig nästan lite vuxen där en stund 😉 .

Nu är det dags att ta en kopp kaffe och fortsätta med både planering inför hösten och förberedelser inför kommande arbete.

Trevlig onsdag!