Norrlandskonferens, firande och mycket politik

Dagarna är mer än välfyllda med politik just nu, igår kväll kom vi hem efter tre intensiva och energirika dagar i Östersund där Moderaterna höll Norrlandskonferens. Vi var ungefär 150 partivänner från de fyra nordligaste länen som träffades, vilket vi gör vartannat år. Det var premiär efter pandemin med att träffas fysiskt igen, så för säkerhets skull så fick samtliga göra ett covidtest innan vi började.

På plats i Östersund diskuterade vi rättspolitik, ekonomisk politik, vårdfrågor och jordbruk/skog/landsbygds-frågor. Under lördagen talade Elisabeth Svantesson, Johan Forssell, Camilla Waltersson Grönvall och John Widegren om dessa områden på ett mycket bra och energigivande sätt. På söndagen så var det en hel del internt valfokus innan det var dags för vår partiledare Ulf Kristersson. Det var med glatt humör som vi sen satte oss i bilen och körde hem i fem timmar.

Östersund bjöd på vackert och krispigt septemberväder på söndag morgon när vi tog en promenad.

Vackra miljöer!

Dagen innan vi klev upp vid fyra på morgonen för att köra till Östersund, så passade jag på att fylla år. Det blev en helt fantastiskt fin dag och jag blev verkligen uppvaktad av familjen. Barnen gav mig ett så fint halsband med en hjärtevärmande innebörd, Mamma heter det. Så fint!

Men det kanske allra bästa var att sonen kom hem och hälsade på! De finaste presenterna är ju att få tid att umgås tillsammans, det la sig som bomull runt hjärtat. Torsdagen bjöd på riktigt höstrusk till väder, så istället för att gå ut och äta tillsammans så valde vi att beställa hem maten från Köksbaren. SÅ gott!

Maken gav mig så vackra blommor, och en helt ljuvlig doft av rosor!

Idag är det kommunfullmäktige hela dagen och jag hoppas att vi hinner med en promenad senare ikväll, det är nästan nödvändigt att få röra på sig och få lite frisk luft efter en mastig dag vid datorn. Som det planeras just nu så är det sista digitala fullmäktige denna månad, från och med oktober så återgår man till fysiska diton fast i större lokaler än före pandemin.

Imorgon och på onsdag ägnar jag mig nästan uteslutande åt regionala utvecklingsfrågor, innan det sen är dags för första resan sen pandemin bröt ut. Det känns nästan spännande att få resa igen 🙂 . Mer om det senare.

Trevlig måndag!