Är du sjuk ska du få vård, inte en kölapp

Vårdköerna i Västerbotten var längre än rikssnittet redan före pandemin och har ju tyvärr inte förbättrats under pandemin. Många västerbottningar väntar på att få vård och många har väntat väsentligt längre än vårdgarantins utlovade max tre månader. Vi talar om flera år för vissa.

I mer än fyrtio år har socialdemokraterna styrt Region Västerbotten, tidigare landstinget, och under årtionden har västerbottningarna fått vänta väsentligt längre på att få vård. Det är inte okej och vårdpersonalen måste få förutsättningar att kunna få jobba bort vårdköerna, för när man väl kommer fram till vården så är den av yttersta kvalitet.

Hela vårdkedjan måste fungera och för oss Moderater är en köfri vård för västerbottningarna en prioriterad fråga, likaså bättre villkor och förutsättningar för vårdens medarbetare. Det hänger förstås ihop. När man pratar om vårdplatser är det ibland lätt att få en mental bild av att det handlar om hur många sängar som finns, när det är vårdpersonal av olika kategorier som man menar.

37 dagar kvar till valet där du kan välja Moderaterna för att få ordning på Region Västerbotten.

Parallellt med jobbet så får jag nu lyxen av att kunna mysa med Milo litegrann när jag hjälper mina föräldrar som jobbar på Nolia i Piteå. Han är ju söt så man smälter, eller hur? Så just nu blir det längre hundpromenader som motion, supermysigt.

Full fart på unghunden som inte längre är valp, eller ja – lika mycket mys blir det ju som när han var en storlek mindre, men det är ju faktiskt inte lika mycket passande nu när han är lite större. Klok och följsam, och så lyssnar han uppmärksamt och älskar att gosa, så det är ju en rejäl utmaning för mig att stå emot längtan efter hund. Tur att man kan få låna Milo emellanåt 🙂 .

Trevlig fredag!