Partistämma, favorit-talmän och SKR

Söndag idag och kanske den bästa söndagen på året då man “får” en extra timme när vinter/normaltiden infaller. Det har varit en jobblugn dag hittills, istället så har vi hunnit fixa en hel del praktiska saker till och i hemmet. Sånt behövs också ibland. Ikväll väntar gruppmöte inför kommunfullmäktige imorgon, men utöver det så är det en vilsam helg.

Sen senast vi sågs här på bloggen så har vi genomfört Moderaternas partistämma här i Umeå där jag själv jobbade som volontär med mycket praktiskt “bakomjobb” som behövdes för att alla stämmoombud skulle kunna göra sitt arbete i utskotten och plenum.

Förra gången som partiet höll stämma i Umeå var 1997, så vi var mycket glada över att få förtroendet att hälsa alla varmt välkomna till oss i Umeå igen.

Extra stolt och glad blev jag såklart då Anders i egenskap av att vara länsförbundsordförande för Västerbotten hälsade alla välkomna till Umeå vid inledningen av partistämman som pågick i fyra dagar. Det gjorde han med den äran 🙂 .

Riktigt roligt att träffa så många vänner och bekanta under dessa dagar och mycket värmande att höra så många lovord över Umeå och oss 🙂 .

Fick möjligheten att prata en stund med mina två favorit-talmän: den nuvarande Andreas Norlén och den tidigare som var talman när jag valdes in i Sveriges Riksdag, Per Westerberg. Supertrevliga och SÅ kompetenta!

Det blev lite mer än fyrtio timmars arbete under dessa fem dagars partistämma, men bara roligt och ett sant nöje! Även om man somnade extra gott på söndag kväll då allt var avslutat, så var det med en mycket nöjd känsla.

I veckan som gått så har månadens sammanträden på SKR genomförts, och här så lyfter jag ärenden från EU-beredningen där jag är ledamot inför den moderata gruppen. Jag lyfte vikten av att EU-beredningen borde prioritera sammanhållningspolitiken på EU-nivå inför arbetet med SKR:s prioriterade frågor för 2024. Mycket glädjande att den moderata gruppen instämde med mig, och att vi sedan på EU-beredningen också fick igenom det.

Men såklart består livet inte bara av arbete, i morse färdigställde jag den tröja som jag har stickat till dottern och det är alltid en trevlig känsla när man är helt klar och har fäst den sista tråden för att sedan prova resultatet. Denna gång blev jag nöjd med resultatet 🙂 . Riktigt skön avkoppling att ha en stickning i händerna.

Här är nästa tröja som jag har påbörjat i entrådig mohairsilke och som jag har med mig på flygresor då jag samtidigt kan lyssna på ljudböcker. Just nu “läser” jag I cirkelns mitt av Arne Dahl, jag har läst i stort sett allt av honom genom åren och han skriver med ett bra driv och spänning i sina böcker tycker jag.

I morse var det så vackert väder så jag och maken tog en långpromenad som vår söndagsmotion. Krispig luft och nu är det dags för lite varmare kläder, men samtidigt så vackert ute.

Det här med att “få” en extra timme är ju riktigt trevligt en vanlig söndag, det känns som att man hinner med så mycket mer denna dag.

Men nu är det dags för en kopp kaffe och några varv på stickningen tror jag.

Trevlig söndag!