Egen härd är guld värd och förnyat förtroende

Denna vecka har, precis som många andra veckor, en salig blandning av olika uppdrag och ämnesområden. Idag är det regionfullmäktige som pågår och senare i eftermiddag åker jag till Jakobstad i Finland för styrelsemöte med Kvarkenrådet EGTS.

Sen väntar möte med Trafikverket (japp, infrastrukturarbete ni vet) och så avrundar jag veckan med Politikerforum i Stockholm, där två regionpolitiker från varje län som träffar regering/departement för att diskutera aktuella frågor.

Så jag är glad över att kunna få sova hemma alla nätter förutom ikväll denna vecka. Egen härd är guld värd och egen säng är ju den bästa. Inte för att jag brukar ha problem med att kunna sova på olika hotell och det är ju i sammanhanget tur.

Sen senast vi sågs här på bloggen så har jag och Joline Göttfert fått förnyat förtroende att leda Västerbottens största Moderatförening, nämligen “vår” Umeå Centrala Moderatförening. Stort tack för det!

Infrastruktur som sagt, det är ju det som lägger grunden till all annan utveckling i samhället och eftersom det tar lång tid att bygga och kostar mycket pengar så vill det till att man är uthållig i sitt arbete. I egenskap av att vara vice ordförande i Kvarkenrådet EGTS så fick jag tala om vikten av fungerande infrastruktur i öst-västlig riktning under ett bra seminarium i Stockholm i början av februari.

Temat var “Behoven av öst-västliga förbindelser och vilka mervärden det skapar för hela Sverige” och det blev bra samtal om det oroande geopolitiska läget. Självklart talade jag om arbetet med en fast förbindelse och om världens mest miljövänliga färja Aurora Botnia som trafikerar Kvarken, men också om vikten av att öka det nordiska samarbetet ännu mer.

Mina kollegor i panelen var Helena Eriksson, regional direktör Trafikverket region nord; Jonny Lundin, ordförande Norrtåg och Botniska Korridoren; Peter Öhrn, internationell samordnare Trafikverket.

Vår kompetenta civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin höll ett på samma gång oroande som sakligt key note speach om Totalförsvaret – en gemensam angelägenhet i en allvarstyngd tid. Mycket bra.

Jag har också fått en helt underbar helg med alla mina ungdomar och vi åkte alla till Agnäs för en dag i backen tillsammans. Sen käkade vi middag tillsammans hemma och kollade Mello. Livet alltså 🙂 .

Efter att ha åkt såväl utför med Telemarkskidorna och slalom, så har jag också hunnit åka lite längdskidor. Under VM-rallyt så har spåren på I20 varit stängda, så jag har åkt lite på Gammlia som ligger fint i stan och nära hemifrån. Mycket bra och framför allt lägre tröskel att hinna få till vardagsträning.

Igår fick jag hem en rolig låda, det är en överraskningsbox för att sticka sockor och det ska bli kul att se vilken sorts utmaning det blir att sticka och varannan månad kommer det en ny låda där man får se vilket innehåll och vilka garner som ska bli nya sockor. Kul idé!

Trevlig tisdag!