CIVEX och hemmaplan

Idag är det kommunfullmäktige i Umeå där jag idag är ersättare. Det gör att jag får lite tid för reflektion och eftertanke under tiden debatterna pågår. Samtidigt får jag tid för tankar framåt och nya idéer. Det känns som att 2016 verkligen blir ett bra år och jag ser fram emot att jobba vidare med mina idéer och planer :).

Parallellt med att ärendelistan i fullmäktige betas av så har jag gått igenom ärenden inför nästa veckas utskottsmöte med CIVEX i Regionkommittén i Bryssel. Mycket intressanta ärenden, bland annat ett om skydd av flyktingar. CIVEX heter utskottet där jag är ledamot och utskottet hanterar frågor om medborgarskap, styresformer, institutionella frågor och yttre förbindelser.

Känns skönt att ha en hel vecka på hemmaplan utan officiella åtaganden, ser verkligen fram emot att hinna vara hemma och pyssla på. Stickningen väntar och det är så avkopplande att ha något i händerna när man ser på teve. Men först är det eftermiddagens pass på fullmäktige som ska avklaras.

Trevlig måndag!