Bryssel och regionkommittén

Förbereder resa till Bryssel och utskottsmöte med CIVEX, som är utskottet för medborgarskap, styresformer, institutionella frågor och yttre förbindelser. Intressanta ärenden för avhandling och diskussion denna gång. Ett axplock från agendan är ärenden om Skydd av flyktingar i deras ursprungsområden, EUs utvidgningsstrategi 2015-2016 och Bekämpning av radikalisering och våldsam extremism.

Samtliga ärenden är synnerligen viktiga och aktuella och jag tror inte att något enskilt land kan lösa dessa frågor på egen hand, utan det är samarbete och samverkan som krävs.

Ska även passa på att kika på väderprognosen för Bryssel men jag brukar alltid packa ner paraplyet för säkerhets skull :). Ser sen fram emot en ledig helg efter en fullmatad vecka med många aktuella frågor både i jobbet och i politiken. Vill även här tacka för alla grattishälsningar som jag fått efter att ha blivit enhälligt vald till ordförande för länets största M-förening som jag ser fram emot att jobba ideellt med. Tusen tack!

Trevlig torsdag!