No go zones är inte okej

Veckan inleddes utan datakrångel, det tackar man för. Däremot väldigt omväxlande frågor att hantera på förmiddagen. Möte med ledningsgruppen för Tillväxt innan lunch med en mängd intressanta och viktiga frågor för Umeå som ska hanteras och planeras. Mycket bra med framåtsyftande diskussioner tillsammans med en samlad kompetens inom olika frågor, allt från näringsliv, kompetensutveckling till stadsplanering och bostadsbyggande. Stimulerande med en sådan spännvidd på tillväxtfrågor för Umeå.

Lunch nu och jag har hunnit boka resa till nästa sväng till Bryssel, först i juni men det brukar löna sig att vara ute i god tid. I synnerhet om man ska få tag på ett hotellrum till vettigt pris. Kollade även om det fanns något kul träningspass i eftermiddag som man skulle kunna hinna med, men det får jag nog ge upp. Ikväll är det nämligen kretsstyrelsemöte med Moderaterna i Umeå, en del i det lokala demokratiarbetet. Så träningen får bero idag verkar det som. Är glad över att i alla fall ha möjligheten att kunna cykla till och från jobbet varje dag.

Såg igår kväll på Agenda och kände hur oerhört provocerande det var att se vilka situationer polisen i olika områden runt om i landet får hantera. Just denna gång var det från Örebro där en mängd yngre män uppträdde otäckt och dessutom kastade sten och skar sönder bildäck på polisbilen. Kan ju aldrig någonsin vara okej. Att blåljuspersonal inte vill åka till olika stadsdelar i flera städer, sk no-go-zones, är ju definitivt inte okej. Vi kan inte acceptera ett samhälle som abdikerar inom olika delar och i synnerhet förstärker ett utanförskap genom att ge upp rättstanken i hela landet. Aldrig i livet. Att kriminella tar över och att det ska bli maffialiknande tendenser i olika stadsdelar är ju en vidrig tanke. Detta måste upphöra. Nu.

Och med det är det dags att fortsätta jobba, analysarbete och research står på min att-göra-lista för eftermiddagen.

Trevlig måndag!