Snabb utveckling eller ålderstecken?

Jag är fortfarande så glad och harmonisk efter min fina dag igår, tänk att det är så sällan jag gör något sådant. Kanhända blir det fler gånger nu, det gav definitiv mersmak att planera in en sån lugn och skön dag.

På eftermiddagen föreslog dottern att vi skulle käka tillsammans, en helt underbar idé förstås. Det har inte blivit av att besöka Pinchos som är relativt nystartad här i stan, så vi gav det ett försök. Fullt av folk och de var i stort sett fullbokade hela kvällen men vi lyckades få ett bord på uteserveringen.

Pinchos

God mat och lite roligt med deras app-system för beställning av mat och dryck och sen betalning. Förmodligen är det så en del av framtiden kommer att se ut, det som kan automatiseras lär bli automatiserat. När man tänker efter så gör vi ju redan väldigt mycket själv, såna saker som man inte gjorde för tjugo-tjugofem år sen. Som allt man gör via banken hemma vid datorn nu. Själv minns man ju när man hade papperscheckar att skriva under innan betalkorten riktigt slagit igenom. Jösses, antingen har det gått väldigt fort med utvecklingen eller så börjar man bli gammal 🙂 . Så jag väljer att tänka att utvecklingen går i en rasande fart 🙂 .

I morse gick jag ner till gymmet för ett träningspass som var lite segt men jag är ändå nöjd att jag genomförde det och inte var så lat, även om jag mentalt gärna hade slutat innan jag var klar. Men så tänkte jag att man aldrig ångrar ett träningspass efteråt och att lite är alltid bättre än inget, så det blev en lättare genomkörare för hela kroppen. Det får bli tuffare träning vid ett annat pass.

Kaffe vid datorn

Ett par ärenden gjorde jag vid lunch och sen har jag suttit med en kopp kaffe och datorn så här på min sista semesterdag för denna sommar. Jag brukar alltid försöka spara några semesterdagar för att ha under hösten och vintern, det känns bra att veta att man har dem oaktat om man använder dem eller inte. Just nu vill man ju helst inte tänka på en mörk och kall novembermorgon… Så då är det bättre att se att solen skiner just nu och trots att det blåser rejält så är det skönt med ljuset.

Nu ska jag fördjupa mig i kurslitteraturen en stund, det ser jag fram emot att ägna fritiden åt under hösten. Ni vet ju att ett av mina motton är ”var dag ny kunskap” och det menar jag verkligen. Man lär sig alltid något nytt, så länge man vill.

Kurslitteratur

Småkollar lite grann på OS förstås, som varje dag, och det är inspirerande och imponerande att se alla atleter i alla möjliga olika sporter. Usain Bolt är förstås helt otrolig och ikväll är det dags för våra svenska tjejer att fortsätta sin bragdresa i fotbollen med semifinal (!) mot Brasilien. Som Gunde Svan alltid säger (och lägg på hans dalmål som dialekt 🙂 ) – ingenting är omöjligt.

Trevlig tisdag!