Försvarsfrågor är aktuellt och viktigt

Det blev en lång men mycket bra dag igår med en mängd varierande frågor. Integration och arbetsmarknad, laglig migration, blåkortsdirektivet, europeiska migrationsagendan och senare på kvällen så hade vi ett intressant gruppmöte på SKL.

Hans Wallmark

Partikollegan Hans Wallmark som är vice gruppledare i riksdagen och partiets försvarspolitiska talesperson besökte gruppen och talade om försvarsfrågor på ett som vanligt mycket insatt och inspirerande sätt. Jag passade på att prata med Hans om dessa frågor och kommande inspel.

Försvarsfrågorna har alltid legat mig varmt om hjärtat, det kanske blir så när man har bott en stor del av sitt vuxna liv i Boden ?.

Sonen gör just nu sin militära utbildning, det vi förr brukade kalla för lumpen, och trivs mycket bra. Det blir ju lite skillnad när man själv aktivt får ansöka om att göra militärtjänst, till skillnad från förr då det var pliktbetonat.

Morgonen börjar här med gruppmöte och genomgång av alla beredningars ärenden och det är bara att konstatera att samhällsfrågor (dvs politik alltså) är intressant och relevant.

Solen skiner här i Stockholm och senare idag ser jag fram emot att få landa hemma i Umeå för en lugn kväll hemma med Anders.

Trevlig torsdag!