Sunkig kvinnosyn och ny mjölk

Något mulen lördagsmorgon men det gör inget. Trots allt är det ju höst och även om soliga dagar är att föredra så går vi obönhörligen mot mörkare tider och vinter. På nyheterna berättar de just nu om att vi har tre årstider i landet just nu och det är på höst och vår man verkligen märker att vi har ett långt land.

Precis som vanligt så gick jag igenom nyheterna när jag vaknade i morse, lite extra lyxigt att ha tid att göra det innan man stiger upp tycker jag. Nyheten om Trumps kvinnosyn tar sig nya höjder och det är rent tragiskt och beklämmande att gång på gång få olika bevis på hur han ser på kvinnor. Sorgligt att såna reliker till män kan få komma så långt som till att vara presidentkandidat i USA. Bara att verkligen hoppas nu att han drar tillbaka sin kandidatur, man det är sannolikt att hoppas alldeles för mycket. Återstår att hoppas på att folk fattar och inte röstar på honom. Verkligen förnedrande för kvinnor, alltså halva befolkningen. Det jag egentligen tänker om hans beteende lämpar sig inte i skrift. Och om det inte vore så att USA har så stor påverkan för Sverige och världen i övrigt skulle man ju kunna låta bli att bry sig om män med sunkig kvinnosyn. Tyvärr är han ju inte ensam, men som sagt presidentkandidat och då är ju saken en annan.

Nåväl, från det stora till det lilla – idag är jag glad över att det äntligen kommit en laktosfri mjölk från Norrmejerier som är god! Anders köpte en liter för att testa igår och det var så kul att den var god, då kan jag köpa även mjölken från Norrmejerier. Det känns bra.

Norrmejerier laktosfri mjölk

Måste vara mer än tjugo år sen jag drack fetare mjölk än mellanmjölk, men trots det var den bra! ?

Har inga direkta planer för denna lediga lördag annat än att det nog blir ett besök på Iksu. Kanske squash med dottern och lite styrketräning också, den som lever får se ?. Mer om det senare.

Trevlig lördag!