Besök på badhuset Navet ikväll

Dagen har innehållit en hel del jobb som inneburit att jag varit ganska stilla, så på lunchen passade jag på att gå en promenad för att dels röra på mig lite, dels vara ute i solskenet en stund. Det är ju nästan mitten av oktober och det är nog bara att inse att det inte är så himla många vackra och soliga höstdagar kvar innan mörkare vinterdagar väntar. Det var skönt att få lite frisk luft och solsken innan eftermiddagens arbete.

Navet badhus

Nu på kvällen har vi haft ett intressant och lärorikt besök med moderaterna på Navet, vårt nya badhus som invigdes i augusti i år. Vi fick en bra rundvandring av badhuschefen Patrik Samuelsson som berättade om hur badhusbygget gått tillväga, men mest om hur väl anläggningen funkar. Det var kul att se äventyrsdelen, hur motionsbassängerna funkar och kan ställas om från 25 m till 50 m vid behov och för att kunna anordna tävlingar med SM-status. Vi fick även se relaxdelen som var fin och väl tilltagen. Det blir ett bra tillskott för Umeå och olika grupper som vill göra aktiviteter.

Badhuschefen informerar

Badhuschefen informerade på ett bra och lättsamt sätt, innan vi gick in så fick vi ta på de gulliga blå fotskydden 😉

Vi var ett gäng nyfikna som nu förmodligen kommer att gå dit för att bada också 🙂 . Det var varmt och skönt i äventyrsdelen och det var nästan lite utomlandskänsla, i alla fall om man blundade 😉 . Nya moderna anläggningar är fräscha och jag passade på att fråga om kloranvändningen, det luktar ju inte alls simhall som det gjorde när man var liten och skulle gå och bada. Det var intressant att få se hur reningsanläggningen under badet såg ut och höra om hur allt renas.

Nu blir det skönt med kväll hemma och jag ska fortsätta reda ut en liten garnhärva för att sen kunna fortsätta med handarbetet.

Trevlig torsdag!