Mastig måndag

Det blev en mastig start på veckan och en ganska lång måndag. Har nyss kommit hem från månadens gruppmöte med fullmäktigegruppen för moderaterna här i Umeå. I vanlig ordning var det ett välbesökt sådant och denna gång diskuterade vi bland annat den digitala utvecklingen. Mycket intressant och den som följer mig vet nog ganska väl att jag gillar sociala medier och har bloggat lite mer än tio år nu.

Att utvecklingen går mot en kontinuerligt ökande andel som tar del av nyheter i digital form är ju ingen nyhet längre, så mycket som sjuttio procent av personer mellan 9-79 år gör det. Likaså är det en stor del av alla som finns på sociala medier, i huvudsak på Facebook. Jag tycker att det digitala är ett smidigt sätt att ta del av nyheter på och framför allt kunna vara aktiv i samhällsutvecklingen på ett helt annat sätt än tidigare.

Den som har försökt vet att det inte är så enkelt att få in en insändare eller debattartikel i tidningen, men så mycket enklare att kunna dela nyheter i sociala medier. Det blir ett annat sätt att kommunicera på och även om det tyvärr finns tråkiga baksidor som näthat med beklämmande och nedsättande kommentarer för den som vill själv tycka något, så överväger ändå fördelarna med att kunna uttrycka sin egen åsikt starkt.

Det är ett ämne som det går att prata (och skriva) mycket och länge om och som engagerar.

Nu är det dags att göra i ordning något enkelt som kvällsmat, middagen hanns inte riktigt med idag då jag prioriterade en stund på Iksu istället. (Jo, jag har ätit litegrann innan det också förstås, annars svimmar man ju 🙂 ) Sen blir det en vilopaus i soffan för att se om det finns något sevärt på teven.

Trevlig måndag!