Sannolikt längre än jag

Strax startar mötesdag två på plenaret i Regionkommittén och frågorna som ska diskuteras idag är reform av asylsystemet, integration av tredjelandsmedborgare och laglig migration. Stora och avgörande frågor för Europas framtid.

Igår blev det en lång dag och det var skönt att lägga sig direkt jag kom till min inkvartering. Det är en trevlig stämning bland de svenska delegaterna och vi pratade en stund efter mötets ajournering igår, över alla partigränser ?.

Jelena och jag Bryssel

Här är jag och Jelena Drenjanin som till vardags är kommunalråd i Huddinge. Vi har känt varandra länge, ända sen vi jobbade tillsammans i Moderatkvinnornas styrelse på riksnivå och just nu jobbar vi i samma utskott här i Regionkommittén. Ja, förutom just dessa dagar då det är plenar som är mest att jämföra med fullmäktige på hemmaplan. Fast betydligt fler ledamöter ?.

Jag har under mina Brysselresor bokat olika hotell, beroende på vad som finns ledigt på rimligt gångavstånd från parlamentet. Denna gång blev det ett som jag inte tidigare provat, och det är inte det sämsta men heller inte det bästa.

För kort för spegeln

Jag är ju inte så lång, men med mina 163 höjdcentimeter tycker jag inte att jag är jättekort heller. Så jag tycker att jag borde nå upp till spegeln i badrummet i alla fall ?.

I detta fall har jag en stark misstanke om att personen som installerat denna sannolikt är länge än jag och förmodligen inte använder såna speglar så ofta ?. För mig blev det lite nackspärrsvarning på detta, men jag överlevde denna pärs. Puh. ?

Trevlig torsdag!