Ett år sen terrordådet

Idag är det exakt ett år sen terrorister smällde en bomb som dödade 32 människor och skadade 300 på flygplatsen i Bryssel. När jag landade här igår kväll var det påtagligt att det var exakt ett år sen jag var på väg hit för utskottsmöte, men som sedan inte blev av på grund av terrordådet.

Idag är jag på plats för plenarmöte i Regionkommittén i EU och det är en solig och vacker dag här i Bryssel. Sessionen kommer att inledas med en tyst minut för terrorns offer och det är en tung känsla att veta att så många oskyldiga fick sätta livet till. Samtidigt är det viktigt att fortsätta det vanliga livet för att inte terroristerna ska kunna vinna.

Det blev en intensiv eftermiddag igår, vid halv två fick jag frågan om jag hade möjlighet att delta på plenaret idag och imorgon då en ledamot hade fått förhinder. Det blev en snabb koll i almanackan, expressbokning av flyg och logi och två timmar senare var jag på flygplatsen.

Landade enligt tidtabellen och fick rummet som jag skulle, men innan jag kommit ned i varv så hade klockan ändå hunnit närma sig väldigt sent för mitt vidkommande. Då hade man ju kunnat tycka att det hade varit rimligt med sovmorgon, men icke då. Som Skalman verkar det som att mat- & sovklockan alltid är inställd på samma tid. Men efter att ha gått igenom nyheterna så kunde jag åtminstone ta det lite lugnt på morgonen.

Dagens möten drar igång om en stund och lite fika tänkte jag hinna få i mig innan dess. Sessionen ikväll ajourneras kl 21 så det är långa dagar. Jag får säkert anledning att återkomma mer om dagen senare. Nu ska jag försöka få några solstrålar i ansiktet innan resten av dagen tillbringas inomhus.

Trevlig onsdag!