Högnivåbesök i Umeå denna soliga fredag

Då är det fredag och det är dags att avrunda denna jobbvecka som har varit ganska intensiv. Helt underbart att det är ljust så länge nu, för övrigt det enda jag tycker är okej med att ändra till sommartid för 🙂 . Dessutom har det varit en ljuvligt solig dag här i Umeå. Vårkänslor!

Idag har jag ägnat eftermiddagen åt att delta på besöket som vice ordförande för EU-kommissionen och kommissionär för energiunionen Maros Sefcovic gjorde här i Umeå. Fokus låg på smarta energilösningar och norra Sveriges utvecklingsmöjligheter.

Kollektivtrafiken och Hybricon presenterade Umeås ultrasnabbladdade elbussar som vi sedan åkte i till Ålidhem, där Hållbara Ålidhem presenterades närmare och även innovationer inom ramen för Smart City Lighthouse.

Kommissionären var mycket intresserad av de olika projekten för energi och klimat som vi jobbar med här i Umeå och flera av mina kompetenta kollegor höll bra presentationer under en fullmatad eftermiddag. Det är bra kunskap för mig och frågor som är aktuella på olika sätt i Regionkommittén där jag har uppdrag. Att kunna lyfta Umeå i många olika frågor och områden är viktigt för fortsatt utveckling.

Nu är det riktigt skönt att ta helg och vila lite. Förmodligen blir det nog något att äta om en stund och sen kanske något att kika på i teveväg eller så.

Trevlig fredag!