Kall söndag

Söndagen har varit kall men vacker med solsken och gnistrande snö. Jag ägnade morgonen och förmiddagen åt att kolla nyheterna och dricka gott kaffe samtidigt som jag och maken gick igenom den kommande veckan och tiden efter det, alltså den vanliga söndagsrutinen i hushållet.

För min del så väntar det en resa till Bryssel i morgon, så kvällen blir nog en tidig sådan. Eller i alla fall efter ett avsnitt av Bron 🙂 . Det har varit mycket välbehövligt med en lugn helg för att ha tid att varva ner lite efter relativt tuffa veckor med långa dagar. Veckan som väntar ser också ut så, förhoppningsvis får jag lite tid för återhämtning och vila fläckvis. Men jag har bestämt mig för att göra mitt bästa för att ta vara på lediga stunder när de visar sig.

Jag tror bestämt att det är viktigt att hitta såna stunder och inte bara tänka att man sparar all vila och återhämtning till semestern, utan att man försöker få micropauser när det går.

En del av min återhämtning är att få röra på sig, så idag gjorde jag och Anders ett besök på Iksu plus som ligger i närheten av oss. Jag gillar lättheten i att kunna promenera dit på knappt fem minuter och sen kunna köra träning i gymmet med vacker utsikt över Umeälven. Just nu är älven frusen och vintervit, vackert det också.

För min del blev det lite kondition i roddmaskinen och sen styrketräning för överkroppen idag. Jag avslutade med en lång aktiv stretch, yogarörelser med lite styrka. Det blev ett ganska lugnt pass för min del, jag lyssnade på vad kropp och knopp behövde idag. Dessutom så har jag inte hunnit med att besöka Iksu på ett par veckor typ, jobbresorna har fått gå före.

Jag passade på att tvätta min vinterkappa imorse, den används ju mycket denna period och är varm och skön. Det är dock lite trixigt att klä sig smart när man åker till Bryssel, som nu när det är nästan minus tjugo grader här och plusgrader i Bryssel. Men förstås inga större utmaningar, mer det man kan kvala in under dagens i-landsproblem 😉 .

Dags att göra klart här hemma innan Bron börjar.

Trevlig söndag!