Vinter, avstånd och vikten av flyget

Igår flög jag ner till Bryssel där jag är just nu och jag lämnade ett Umeå med tjugotre minusgrader för ett Bryssel som visade en plusgrad när jag kom in till stan. Lite skillnad således så här års.

Det är bara att konstatera hur viktigt det är med fungerande kommunikationer som flyget är, i synnerhet när man som vi i norra Sverige har många mil till centrala Europa. Umeå har en citynära flygplats som vi ska fortsätta vara rädda om och fortsätta jobba hårt för ännu fler avgångar.

Det går ju inte ens att tänka sig hur många timmar det skulle ta för mig att resa på annat sätt än med flyg hit till Bryssel, bara tåg till Stockholm tar ju hur många timmar som helst. Flyget tar ca femtio minuter och sen ett par timmar från Stockholm till Bryssel.

Jag pratade nyss med en EPP-kollega från Bohemien i Tjeckien om bland annat vintern och avståndet. Vi var snabbt väldigt överens om att flyget är mycket viktigt som kommunikationsform om man ska kunna vara relevant i de beslutande forum som ligger mitt i Europa.

Om en stund är det gruppmöte, eller ja det skulle ju ha startat nyss, men ni vet ju hur tiderna hålls europeiskt ?. Sen är det möte med CIVEX och jag återkommer med lite mer om det senare.

Det finns ju fördelar och nackdelar med att bo långt norrut i Europa, och eftersom att det inte går att resa samma dag som mötet hålls så får man lite extra tid på morgonen istället. Imorse vaknade jag före väckarklockan men valde att snooza en stund. Åh så skönt. Så det är inte bara nackdelar med att ha långt till mötet ?.

Nu kör vi igång!

Trevlig tisdag!