Vårdagjämning och omnämnd i Nordsvenskan

Det har varit skönt att få lite solljus på sig idag, promenerade som vanligt till och från jobbet. Solen värmer även om det ännu inte är riktig vårvärme som vi längtar efter hur mycket som helst. Men det är bara att hoppas på att den kommer snart. Mycket snart. Vårdagjämning idag och det känns i kroppen att dagarna är längre och betydligt ljusare än på länge.

Idag klämde jag in (ja det kändes faktiskt så) ett träningspass på lunchen för att jag vet hur mycket mer ork jag får efteråt. Det behövdes verkligen för att hinna med mina jobbmässiga beting både på förmiddagen men främst på eftermiddagen. Jag har en del kvar som ska hinnas med innan det är dags att flyga till Bryssel imorgon eftermiddag, så jag lär få en tidigare morgon än vanligt. För jag är inte så himla förtjust i det där med att jobba hela kvällen faktiskt.

Igår fick jag det senaste numret av medlemstidningen Nordsvenskan som skickas ut från Moderaterna i Västerbotten. Där skrivs det om sånt som har hänt runt om i länet och sånt som är på gång. Det händer en hel del kan man konstatera!

Lite kul att läsa en notis om mig och när jag blev omvald som ordförande också 🙂

Senare ikväll är det dags att packa ned några ombyten i väskan för morgondagens resa till Bryssel och uppdrag på Regionkommittén. Det är plenarsammanträden på torsdag och fredag, ungefär som fullmäktige, och dagordningen är intressant. Kanske mest intressant så här på förhand är att lyssna på kommissionsledamoten Dimitris Avramopoulos (jag blir bättre på att uttala namn från olika länder, men vissa grekiska uttal är ju tungvrickarvarning 😉 ) som har ansvar för migration, inrikes frågor och medborgarskap.

Det är en diger lunta med handlingar att förbereda sig med så kvällen är räddad vad gäller val av läsning i alla fall 🙂 . Så här innan påsk så har det blivit en komprimering av möten, men jag ser stora fördelar med att kunna koppla ihop EU-nivån med den lokala i form av KF på måndag och sen Regionförbundsfullmäktige innan påskhelgen. Alla nivåer förutom den nationella som vi avhandlade förra veckan i Stockholm på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting).

Det är verkligen en förmån att få ha förtroendeuppdrag på alla dessa nivåer, sammanhangen blir väldigt tydliga och frågorna som diskuteras kan tas i olika forum.

Nu är det dags att få i sig lite middag innan kvällens inläsning och noteringar väntar.

Trevlig tisdag!