Ledig torsdag med teknikpyssel, träning och trädgårdspyssel

Vilken härlig dag jag fått idag! En ledig torsdag känns ju helt underbart och dessutom med sånt ljuvligt väder som vi fick här i Umeå idag. Trots att jobbveckan har varit kort så har den varit himla intensiv med mycket som ska hinnas med, så det var så skönt att inte ha någon tid att passa på morgonen idag.

Igår kväll hölls en av de första större politiska debatterna inför valet och det var VK (Västerbottenskuriren) som arrangerade den och de sände även direkt på webben. Om du är nyfiken på den så kan du gärna gå in på deras webb och titta, den bör ligga framför betalväggen och inte bakom.

Debatten hölls mellan gruppledarna för de partier som finns i fullmäktige här i Umeå, och det blev tio (!) stycken på scenen. Anders företrädde oss Moderater här i Umeå och han gjorde det riktigt bra. Ja, nu kan ju vän av ordning möjligen tycka att jag är partisk eftersom det är min man 😉 men även från publiken och från andra partier fick han beröm och applåder, så det var inte bara jag som tyckte så. Heja!

Formatet var att alla fick debattera två gånger vardera och i olika ämnen med fyra gruppledare åt gången. Varje debatt var drygt tio minuter och den som var den allra bästa handlade om trygghet, där Anders briljerade med moderat politik för Umeå. Lysande!

När jag kom hem efter jobbet så hade jag fått ett nytt mobilskal i brevlådan, det kändes som att hjälpa våren på traven litegrann. Ideal of Sweden har ett mycket bra koncept tycker jag där alla skal och fodral är kompatibla med varandra och även är magnetiska. Dessutom himla fina!

Vid lunchtid idag så skjutsade jag maken till flyget, han är i Göteborg för Moderaternas Sverigemöte med cirka 2400 andra moderata vänner från hela landet. Jag passade på att byta om till träningskläder innan jag körde honom till flygplatsen och när jag sen kom hem så startade jag bara mina hörlurar och drog sen iväg på en riktigt skön löptur längs Umeälven.

Jag fortsatte med min ljudbok i öronen och det var härligt att få kisa mot solen lite på väg uppströms. Massor av Umeåbor var ute och flanerade, cyklade och sprang längs älven. Vackra vyer hela vägen och det gör det ju lite lättare att springa tycker jag.

Det kändes bra att springa trots att jag höll en minst sagt moderat fart hela vägen. Men så skönt det var! När jag kom hem igen efter knappt sju kilometer så fortsatte jag med operation kratta bort allt grus från det som tidigare varit vår gräsmatta. Det blev bättre men ännu finns det en hel del kvar att försöka få bort. Men lite i taget, det är rejält tungt faktiskt.

Efter att ha pustat ut en stund så tog jag sen tag i projektet att koppla i den nya receivern för att ljudet till teven ska funka igen. Och några timmar senare är jag nu nästan i mål. Det som ännu inte är klart är inkopplingen av subwoofern, det får jag försöka med imorgon när affärerna har öppnat. Jag måste nämligen byta anslutning för att kunna koppla in den, men sen ska det nog funka helt och hållet.

Redan nu är de andra högtalarna igång och nu tänkte jag se på Eurovision och heja på Benjamin Ingrosso som ska tävla ikväll och förhoppningsvis ta Sverige till finalen på lördag! Heja heja!

Trevlig torsdag!