Fick en rejäl överraskning idag

Idag började jag denna ljuvligt soliga och varma måndag med att gratta lillebror som fyller år idag. Hipp hipp hurra för honom idag!

I stort sett hela förmiddagen har ägnats åt arbetsplatsträff med kollegorna och där har det dryftats interna frågor. Jag cyklade hem för lunch och mådde gott av att få ta fram solglasögonen när jag cyklade från jobbet samtidigt som solen värmde gott i ansiktet.

När det är sånt här härligt väder skulle det ha varit riktigt skönt att ha ett utomhusarbete, men jag är förstås inte lika pigg på det när det är kallt eller regnar 😉 . Resten av dagen har ägnats åt datorjobb och jag skulle gärna ha fått röra på mig lite, men idag får det nog lov att räcka med cykelturerna till och från jobbet dessvärre.

Maken överraskade mig rejält idag med denna vackra blombukett och den var och är verkligen superfin! Blandningen av färger och sorter på blommorna är helt i min smak och det vet förstås Anders, och det var en uppskattad och fin överraskning en måndag mitt i maj.

Jag ska göra mitt bästa med att få dem att hålla så länge som möjligt förstås och jag är extra glad över att jag inte har några resor alls denna vecka utan kommer att vara på hemmaplan, det ger ju mer tid åt att njuta av dessa vackra blommor!

Värmen har inte bara lockat fram leenden hos Umeåborna utan även humlor och andra luftburna saker har visat sig. När jag kom hem från jobbet och hade tagit in posten så fick jag hjälpa en riktigt stor humla ut i naturen igen, den hade förvirrat sig in hos oss och var ganska groggy. Men den orkade krypa upp på en tidning och sen landade den lite piggare på gräsmattan. Dagens goda gärning tror jag bestämt 🙂 .

Om en liten stund ska jag värma lite rester till middag innan det sen är dags för månadens gruppmöte med fullmäktigegruppen här i Umeå. Ikväll gästas vi av Karin Enström som är Moderaternas gruppledare i riksdagens EU-nämnd och jag hoppas det blir ett bra samtal med henne, eller det vet jag ju förstås att det blir 🙂 men jag hoppas att vi får tid för både EU-frågor och försvarsfrågor som Karin kan på djupet mycket bra. Hon var ju tidigare försvarsminister 2012-2014.

Nu är det dags att fixa till lite mat innan kvällens möten börjar.

Trevlig måndag!