Fredag och en vacker favorit

Hej hopp, då är det redan fredag igen och tiden går med en väldans fart. Eller i alla fall känns det så, men rent faktiskt så gör den nog inte det ?.

Igår hann jag inte uppdatera bloggen, det var full fart med möten från tidig morgon och dagen blev riktigt bra. Vi hade dels bra gruppmöte på onsdag kväll då bland annat Vårdföretagarna hade överläggningar med oss i den moderata gruppen. Massor av bra info och diskussioner om välfärdens utmaningar framöver. Det återkommer jag till lite senare, det finns exakt hur mycket som helst att jobba med där.

Igår började vi gruppmötet på morgonen med att diskutera de ekonomiska förutsättningarna inom offentlig sektor och fick en bra dragning av Annika Wallenskog som är chef för avdelningen för ekonomi och styrning på SKL (Sveriges kommuner och landsting).

Jag hann i alla fall med en härlig stund i solen under lunchen!

De flesta av mötena på SKL hålls på ”tolvan”, våning 12 i huset och där finns även en terrass som igår var välfylld på lunchen. Alla verkar vilja försöka njuta av det ljuvliga vädret åtminstone mellan mötena.

Som det svenska kynne vi har så skrattade vi en hel del och sa att man måste skynda sig att njuta av vädret, man vet ju aldrig om det är det här som är sommaren ??.

Imorse började jag ganska tidigt och passade på att promenera förbi en vacker favorit, Wienercafét. Jag köpte mig frukost och hann samtidigt jobba igenom en del av mejlboxen under tiden.

Fräscht och gott, bra energi att ladda med inför dagen!

Det är kul att promenera genom Stockholm på väg mellan olika möten, extra bra med sånt skönt sommarväder som det är idag. Ja, jag vet att jag tjatar om vädret, men det ÄR så himla skönt att slippa bylsa på sig lager på lager av tjocka kläder, att slippa pulsa fram genom snö, att slippa ha statiskt hår på grund av torr luft, ja listan kan göras lång.

Vackra blommor i planteringen på Drottninggatan 

Om en stund är det dags att flyga hem till Umeå och hoppas att allt är i tid så jag hinner i någorlunda tid till en avtackning för en kompetent kollega. Det återstår att se förstås, men det går då inte att skylla på flygvädret i alla fall ?.

Trevlig fredag!