Semestern börjar gå mot sitt slut – dags att öka tempot!

Sommaren sjunger på sista versen och vilken sommar vi fick! Jag hade ganska sen semester i år och även några dagar längre än jag brukar, så ännu har jag ett par dagar kvar innan det är dags att dra igång hösten på jobbet. Men jag tänkte idag att det kändes som en bra start även för bloggen som också fått lite sommarsemester.

Jag lär nog återkomma till sommaren i olika omgångar, för det har varit en riktigt bra sommar och än är den inte riktigt slut. Vädret är ju alltid ett kärt samtalsämne och även om man vet att regnet på sommaren behövs så ska jag vara helt ärlig och säga att jag verkligen har njutit av värmen som vi fick denna rekordsommar.

Förra året var ju sommaren den kallaste på 166 år, så jag har passat på att njuta av värmen som vi fick i år. Det är många som har fått oönskade konsekvenser av värmen, som de fruktansvärda skogsbränder som har härjat på alldeles för många ställen runt om i landet och landets bönder som har kämpat med vattentillgång och skördar som blivit dåliga eller helt uteblivit. Därför är det ju lite dubbelt att samtidigt vilja ha värme och sol, men jag vet ju att ni är kloka och kan hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Jag och maken fick till en jättefin semesterresa i sommar med besök i min favoritstad New York. Det blev en aktiv semester, när vi kom hem kikade jag på den dagliga statistiken och i snitt hade vi promenerat ca 15 km varje dag! Jag var glad att jag köpte nya Skeechers som är sköna promenadskor innan vi åkte iväg. De har fått nötas massor denna sommar.

Det var samma värme i New York och här är en fantastisk solnedgång vid Times Square en av kvällarna. Det är verkligen staden som aldrig sover och riktigt häftigt att få uppleva den pulsen! Sen tror jag nog inte att jag skulle orka bo där och ha det så precis hela tiden… Borta bra men hemma bäst 😉 .

Alldeles i slutet av vår vistelse där passade vi på att besöka en av flera häftiga rooftop barer och med värmen som också fanns i New York så var det ljuvligt skönt på kvällarna. Jag hade packat med mig en riktigt skön dress från Stylelevel som jag trivdes mycket bra i. Luftig och sval, ett extra plus att den inte skrynklade sig nämnvärt heller.

Jag ska inte spamma med bilder från resan, ni som har följt mig i sociala medier har kunnat se mer vad vi har gjort, sett och upplevt. I alla fall några glimtar av allt 🙂 .

När vi kom hem så hade jag ett par dagar innan jag satte mig i skolbänken igen och gjorde något som jag har funderat på länge. Som ni vet är jag ju passionerat intresserad av träning, hälsa, friskvård och allt som har med det att göra. Genom livet har jag ju tränat i olika mängd och variationer beroende på hur livspusslet har sett ut just då.

Jag har länge velat kombinera min passion för träning med min nyfikenhet och lust att lära mig mer, så i år var det som att pusselbitarna föll på plats och det gick att kombinera allt det med min semester. Sagt och gjort, så när vi kom hem från resan så började jag en intensiv utbildning till personlig tränare.

Jag har lagt ner större delen av dygnet under ett par veckor åt att dels repetera och fräscha upp kunskaper som jag läst tidigare i andra utbildningar, dels att lära mig massor av nya saker. Anatomi, fysiologi, neurokemi, träningslära, mobility, näringslära, biomekanik, näringslära, idrottsskador och kosttillskott är några av de teoretiska delarna som sedan omsatts i praktisk användning under den praktiska delen med kettlebells, olympiska lyft, funktionell träning och stretching som också självklart är en del av utbildningen.

Efter examinationshelgen med en riktigt tuff heldag under lördagen så avslutade jag söndagen med fem timmars tentaskrivning. Det var ju inte igår man gjorde sånt liksom 😉 . Det kändes ganska bra när jag lämnade in mina fullpackade sidor med svar, men man vet ju ändå inte hur det gick. Egentligen. Därför var det så ljuvligt skönt att få provsvaret med beskedet att jag klarade tentan med 91 % rätt!

Det är så roligt att ha genomfört och nått ett av mina personliga mål och det känns helt fantastiskt. Sen har jag fått frågan om jag ska byta jobb och karriär, men så är det ju inte. Jag har ett spännande jobb som jag gillar, så detta är enbart för min egen skull. Men kunskap väger inte mycket att bära och jag har genom livet kunnat få stor nytta av de olika områden som jag har dels jobbat i och med, dels utbildat mig inom.

Jag ska uppdatera fliken här på webben högst upp “Om mig” med mina olika utbildningar och jobb, läs gärna mer där om du är nyfiken.

Imorse började jag sista semestermåndagen tidigare än de andra dagarna på semestern, jag cyklade hemifrån klockan sex på morgonen för att kampanja inför valet med många av partivännerna och vi mötte många morgontidiga människor med kaffe och en frukostpåse utanför NUS, eller Norrlands Universitetssjukhus som det heter.

Idag är det 20 dagar kvar till valet och det är verkligen ett viktigare val än på länge känns det som. Därför var det roligt att träffa många glada människor som också är nyfikna på oss och vad vi vill göra om vi får förtroendet.

Detta är det som ligger närmast att prata om just nu och de kommande knappa tre veckorna innan valdagen, så jag har en känsla av att det kommer att bli mer samhällsengagemang och politik här på bloggen under denna tid. Men min ambition är att också hinna med min egen träning, för att orka och för att må bra.

Hoppsan hejsan, det blev lite längre blogg än vanligt ser jag, men som ni vet så gillar jag ju att skriva och nu har ju datorn fått vila ett ganska bra tag 🙂 .

Trevlig måndag!