Ny energi för att orka ännu mer

Just nu sitter jag och blir lite ompysslad hos min frissa och det är himla bra service att kunna få göra det efter jobbet, det är inte alltid enkelt att hitta tider som passar för att ta ledigt annars. Efter en fantastisk och solig sommar så känns det bra att få lite omvårdnad av håret, det behövs verkligen.

Ni vet ju att det är rätt fullspäckade dagar och veckor just nu, med tanke på det stundande valet utöver mitt heltidsjobb. Vi är många som verkligen vill få en förändring till stånd och jobbar hårt för det, så det är lätt att känna att det alltid går att göra mer än vad man kanske mäktar med. Särskilt detta val som känns viktigare än på mycket länge, med tanke på framfarten för de två ytterlighetspartierna SD och V. Men så länge man gör sitt bästa och ens vänner också gör det, så får man bara kämpa in i det sista fram till valdagen för att prata om sin egen politik. Tyvärr verkar detta bli en av de smutsigaste valrörelserna på länge, det är tråkigt och gynnar ju inte människors möjlighet att få korrekt information.

Sen så har ju min favoritmånad äntligen börjat, september såklart! Som vädret är nu så går det ju inte att önska sig bättre, hög och klar luft med en vacker sol och en skön värme. Helt fantastiskt skönt med sol och en sisådär 18-19 grader ute under helgen!

I lördags blev det en härlig löprunda på Gammlia, eller Stadsliden som det också heter. Det är mycket bra med ett grönområde alldeles nära stan, jag springer dit som uppvärmning och sen ett varv på någon av slingorna beroende på hur det känns i kropp och knopp. Sen hem igen som nedvarvning. Perfekt med knappa kilometern till spårets start.

I lördags blev det den röda slingan som inte har lika tuffa uppförsbackar som den gula som jag annars brukar kämpa med. Trevlig omväxling att känna sig lite starkare, eller i alla fall lättare med flåset utan så himla branta uppförsbackar.

Min målbild är att klara av den gröna slingan som är en tuff 10 km, så det återstår att se om det blir denna säsong eller nästa. Men jag ser fram emot känslan efter att ha klarat av hela den milen med rejäla backar i skogen. Det funkar som mental målbild för min del.

Helgen har också bestått av en hel del kampanjande, och det som slår mig som en stor skillnad mot för tidigare valrörelser är att det är många som ger oss glada hejarop när man är ute i olika sammanhang, som säger att de har eller ska rösta på oss och att det är dags att byta regering. Sånt har väldigt sällan förekommit förr om åren, i alla fall inte från personer man aldrig har träffat tidigare. Det sporrar massor och ger ny energi för att orka ännu mer.

Det är lite samma känsla som med träning för min del, jag tycker om att träna för själva träningens skull och känslan efter ett tufft pass (när man har hunnit återhämta sig lite) är guld värd. Att känna att man faktiskt orkar mer än man tror och sen få kvitto på ett bra pass i form av lite träningsvärk gör att allt är mödan värt. Ungefär så hoppas jag få känna om sex dagar då vallokalerna stänger och valvakan börjar.

Men tills dess så kör vi järnet tillsammans!

Trevlig måndag!