Välj oss på söndag!

Vi går med stormsteg mot valdagen, det kan nog ingen ha missat vid det här laget 🙂 . Jag och mina partivänner gör allt vi kan och orkar för att det ska gå så bra som möjligt för Moderaterna på våra tre nivåer och mycket angeläget är att vi får en ny moderatledd regering om ungefär 50 timmar.

Lite senare ikväll är det dags för den sista partiledardebatten inför valet på söndag och det känns väldigt tydligt att vi i Sverige står inför ett mycket viktigt val, kanske viktigare än på mycket länge. SVT sänder den sista stora debatten ikväll klockan 20 och jag kommer förstås att titta på den, politiskt intresserad som jag är.

Som ni ser här så vill jag förstås att Ulf Kristersson ska bli Sveriges statsminister när valet är klart imorgon kväll och att det ska gå bra för oss även här i Umeå kommun och i Västerbottens läns landsting, dit jag själv kandiderar. Bilden ovan på mig och Ulf är från ett möte när vi sågs på SKL i Stockholm.

Jag har som ni vet varit politiskt engagerad i drygt sexton år och under den tiden haft tunga förtroendeuppdrag lokalt i Boden där Moderaterna var i majoritet, i Norrbotten som vice länsförbundsordförande för Moderaterna, nationellt som riksdagsledamot, vice ordförande i Moderatkvinnorna och uppdrag i beredningen för socialpolitik och individomsorg på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting).

Just nu har jag uppdrag på EU-nivå i Regionkommittén och vill verkligen få möjlighet att jobba ännu mer med att utveckla Västerbotten genom nuvarande landstinget som vid årsskiftet blir region.

För mig är det helt centralt att vi måste återupprätta vårt samhällskontrakt igen och att det på riktigt ska vara Lika för alla – rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Det gäller överallt – lokalt, regionalt och nationellt.

 

 

Imorgon kommer jag att fortsätta göra det jag kan för att så många som möjligt ska välja Moderaterna i kommunen, landstinget och riksdagen. Det är ungefär 50 timmar kvar nu innan vallokalerna stänger och det är verkligen ingen överdrift när vi säger att det är ända in i kaklet som gäller. Varje röst är mycket betydelsefull och det är ett mycket jämnt läge inför söndagen.

Ingenting är avgjort än och det är fortfarande många som inte har bestämt sig, även om andelen som har valt att förtidsrösta verkar vara större än tidigare. Det är bra och ett högt valdeltagande är förstås viktigt, det brukar vi ha i Sverige och jag hoppas att det denna gång blir ännu högre deltagande.

Så rösta för en ny statsminister på söndag, rösta på Ulf Kristersson och Moderaterna. Kryssa gärna mig också på Moderaterna i landstinget i Västerbotten, jag hoppas få Ditt förtroende att jobba med fortsatt utveckling för länet och regionen.

Som ni märker så är det politiken som är dominerande för mig dessa återstående femtio timmar, men jag lovar att variera mig i bloggen lite mer från och med måndag 🙂 . Jag hoppas att du också blir mer intresserad av våra gemensamma utmaningar, problem men också möjligheter vi har i vårt samhällsengagemang och även om du inte vill, kan eller orkar lägga mycket tid på detta, så hoppas jag att du gör ett genomtänkt val på söndag. Och såklart går och röstar!

Trevlig fredag!