För mig är valet självklart, nu tar vi tag i Sverige

God morgon! Vädret är mycket fint, redan tidigt på morgonen visade termometern +15 grader ute och solen kikar fram. Helt underbart septemberväder alltså. Det passar förstås ypperligt för dagens fortsatta aktiviteter som helt kommer att gå i politikens tecken.

Här i Västerbotten så är det viktigaste att kapa vårdköerna som är på tok för långa, är man sjuk ska man få vård och inte en kölapp. Vården som vi har är av högsta kvalitet och vi har mycket hög kompetensnivå bland personalen, det är viktigt att vårda och värna.

Vårdköer beror inte på att någon tycker att sjuka människor ska få vänta, utan det ligger strukturella systemfel i botten anser jag. Det måste vi ändra på.

Landstinget, som vid årsskiftet blir Region Västerbotten, kommer också att ha ansvar för de regionala utvecklingsfrågorna och det är viktigt att de inte kommer i skymundan och får någon styvmoderlig behandling. Infrastruktur, kollektivtrafik och en mängd andra utvecklingsfrågor måste också få ta plats för att Västerbotten ska ligga i fronten för våra invånare.

I går kväll hölls den sista partiledardebatten innan valet och jag är glad över att Ulf Kristersson vann även den debatten! Mycket bra insats och jag hoppas att Du också väljer valsedlarna från Moderaterna imorgon. Det är en avgörande tid för Sverige och valet handlar om vilken statsminister vi vill se på måndag. För mig är valet självklart.

Ulf Kristersson och Moderaterna är garanten för att ta tag i Sverige.

Kom ihåg att rösta imorgon och är du här i Umeå så ses vi ute i vimlet!

Trevlig lördag!