Tack för det stora förtroendet!

Då var det dags för en liten summering efter en mycket hektisk period både inför och efter valet. Som ni alla har kunnat följa så är det en spännande period med förhandlingar och förberedelser inför den kommande mandatperioden, kanske framför allt på nationell nivå med dagens upprop i Riksdagen och följande val av talman.

För oss på lokal och regional nivå så är vi nöjda med att ha ökat förtroendet från förra valet och i landstinget, som blir Region Västerbotten från årsskiftet, så ökade vi med ett mandat och jag är invald på plats två.

Det var trevligt att stå i valstugan och prata med många som var genuint intresserade av moderat politik för länet, kommunen och riksnivå!

Alla personkryss är också räknade och det är glädjande och mycket peppande att ha fått så många kryss, med tanke på att det dels är första gången för min del på landstingsvalsedeln i Västerbotten, dels att jag inte har drivit någon personvalskampanj. Så varmt tack till var och en av er som valde att sätta ett kryss framför mitt namn, det värmer verkligen och peppar till att fortsätta förtjäna förtroende att driva moderat politik i Västerbotten!

Som ni har märkt så har bloggen fått lite paus efter valet, mestadels beroende på att det har varit så mycket annat som ska hinnas med, jobb och de pågående förtroendeuppdragen bland annat.

Förra veckan var det dags för ett externt möte i CIVEX-utskottet i Regionkommittén, denna gång hölls överläggningarna i Aten.

Det var intressanta överläggningar om bland annat säkerhetsfrågor och terrorism som påverkar flera av medlemsländerna i EU.

Det är långa och mastiga mötesdagar, men på eftermiddagen blev det ett par timmars ledig tid innan kvällens möten tog vid. Så eftersom jag och maken besökte Aten privat i somras på vår semester, så kände jag igen mig väl i staden. Så jag bytte om till shorts och drog på mig löparskorna och fick till en riktigt skön löprunda i stan och genom National Garden mitt i Aten.

Så ljuvligt skönt att kunna springa en stund i härliga +27 grader!

Jag har också hunnit med att bli ett år äldre och så har jag och Anders firat bröllopsdag igår. Många fina presenter fick jag och en av de allra finaste fick jag förra helgen då båda barnen var hos oss hela helgen. Det kommer jag att leva länge på, helt underbart att få umgås med mina vuxna barn!

Igår fick jag en så fin present som jag faktiskt hade önskat mig, en fin träningsklocka! Jag har ju använt Apple Watch för detta i många år och har varit nöjd med den, men nu vill jag ta nästa steg och fördjupa min egen statistik kring min träning och aktivitetsnivå.

Så nu ser jag fram emot att verkligen lära mig klockan och dess funktioner!

Just nu idag är det mandatperiodens sista kommunfullmäktige och för mig blir det om några veckor byte till landstingsfullmäktige, som sen blir regionfullmäktige. Jag ser verkligen fram emot att få jobba mer med de frågor som jag även jobbar med på EU-nivå.

Det handlar om frågor som berör mest den regionala nivån, men förstås berör individer som är medborgare i länet och kommunen. Jag har så många intresseområden inom samhällsfrågorna, så jag ser verkligen fram emot att jobba med det som berör så många framöver.

I sedvanlig ordning så sker allt enligt en fastställd process efter valet, så just nu är det intensivt med allt som ska falla på plats och lösas ut innan den nya mandatperioden inleds. Så det lär jag få återkomma till förstås.

Trevlig måndag!