Snacka om att man kände sig nöjd

Igår satte vi oss i bilen och körde till Övik för en fika hos Anders mamma och så hann vi med att hälsa på hos hans syster och familj innan vi åkte hem igen. Det blev en trevlig lördag och gott fika, och ibland när man som igår inte hade planerat att åka ner utan bara bestämde det på morgonen, så blir det nästan extra kul. De flesta dagar och veckor är ändå så fullbokade, så när det ges möjlighet att vara lite spontan så är det mycket värt.

Det blir mörkt så fort på eftermiddagen nu, så det kändes mycket senare än vad det egentligen var när vi kom hem från Övik igår, så efter en koll på klockan så föreslog maken att vi skulle gå ner till Iksu plus för ett träningspass. Sagt och gjort, så en timme senare kändes det lagom behagligt i benen efter ett gäng kilometers löpning på löpbandet och snacka om att man kände sig nöjd när vi kom hem igen!

Jag har i väldigt många år nu samlat på tomtar och varje år brukar jag komplettera min samling med en ny. Än så länge har jag inte hittat någon som jag vill köpa, men än är ju inte julen slut så vi får se om jag lyckas hitta en fin och välgjord tomte. Vädret till trots så har jag faktiskt börjat få julstämning och mycket av det beror nog på att jag verkligen ser fram emot en fin jul med ledigt, sol och värme, umgänge med hela familjen och en skön uppladdning inför det nya året.

Igår kom det ganska mycket snö, men jag vaknade tidigt imorse av att det lät som att det regnade (!) och tyvärr så hade jag rätt. Bara att hoppas att det övergår i snö innan det fryser på, för annars är det nog en rejäl isgata som väntar överallt. Jag har faktiskt inte vågat cykla när det har varit så moddigt och slaskigt, apostlahästarna har fått göra sitt istället. Det har i och för sig varit lättare att uppnå mina dagliga stegmål då, så inget ont som inte har något gott med sig.

Jag hittade detta ljuvliga sockgarn tidigare i veckan och det börjar bli dags att lägga upp maskor och sticka ett par sockar. Visst är det fin färg? Dessutom är det så mjukt och skönt och det blir skönt med ett par lagom tjocka sockar att hasa omkring i här hemma. Det är en perfekt syssla att hålla på med samtidigt som jag kikar på Vinterstudion och hejar på alla duktiga vintersportare.

Trevlig söndag!