Vald till styrelsen för Moderatkvinnorna och Kvarkenrådet

Maj månad är traditionsenligt intensiv och hektisk med mycket som ska hinnas med innan sommaren och så ser det ut även i år.

Som ni vet så valdes jag in i Moderatkvinnornas nationella styrelse på stämman i fredags och i lördags så startade vi upp arbetet i densamma.

Här är den nyvalda styrelsen för Moderatkvinnorna och från vänster ser ni Joanna Sjölander, Marie Oudin, jag, Josefin Malmqvist ordförande, Caroline Högström och Ann-Sofie Thuresson. Saknas på bilden men inte i arbetet ? gör Anna-Lena Holberg.

Vi körde igång med en rivstart och det känns verkligen roligt! Tyvärr så tror jag nog att vårt arbete med att lyfta kvinnors villkor och förutsättningar behövs mer än någonsin, men det innebär ju också att det finns hur mycket som helst att jobba med.

I lördags så var jag extra glad att flyget var mer än i tid, faktiskt landade vi någon minut innan estimerad tid, för det gav mig någon minut extra att hinna hem för att byta om och äta lite innan det var dags att bege sig till Umeå universitets vårpromotion 2019 där 74 doktorer skulle få sina doktorshattar.

Det blev en trevlig kväll tillsammans med maken!

Igår låg mitt huvudsakliga fokus på en hel del komma-ikapp-med-arbete och jag hade även beredning inför kommande styrelsemöte.

Jag är även mycket glad över att jag igår valdes in i Kvarkenrådet och att jag där får jobba mer intensivt med infrastrukturfrågorna med fokus på vår blå motorväg till Vasa. Det handlar förstås om vår gemensamma färja mellan Sverige och Finland som går mellan Umeå och Vasa.

Infrastrukturfrågorna är väldigt viktiga som grundläggande förutsättningar för att tillväxten i våra regioner ska kunna fortsätta och jag menar att man som förtroendevald i huvudsak ska fokusera på att skapa förutsättningar för att företagare och entreprenörer ska kunna skapa jobbtillfällen.

Det som blir extra bra och intressant är det som kommer att skapas från årsskiftet, nämligen norra Europas första EGTS. Det står för Europeisk Gruppering Territoriellt Samarbete och innebär en mer formaliserad och fördjupat arbete kring våra gemensamma frågor mellan Sverige och Finland. Idag finns det EGTS i södra Europa men som sagt än så länge har det aldrig funnits i norra Europa, men nu är det snart dags.

Idag är det regionala frågor för hela slanten, i form av regionala utvecklingsnämndens sista möte innan sommaren. Solen skiner och det är ett ljuvligt skönt försommarväder ute, och ikväll är det dags för Blodomloppet här i Umeå. Så då blir det att dra på sig löparskorna och delta i loppet!

Trevlig tisdag!