Folkfest, bensinpris och nordiskt toppmöte

I tisdag var det full rulle hela dagen och efter möten med regionala utvecklingsnämnden hela dagen så var det bara att snabbt byta om och ladda för Blodomloppet.

Vilken folkfest det blev! 8000 deltagare i ett underbart väder och det var en bra bansträckning, ny för i år. Kvällssol och 20 grader varmt, ja ni fattar att jag trivdes ?

Jag och maken deltog i ett av Moderaternas tre lag och det var en skön löprunda i lagom tempo. Jag passade äntligen på att göra det jag har tänkt hur länge som helst, nämligen att anmäla mig till att bli blodgivare. Jag har anmält mig digitalt tidigare men inte kunnat boka in mig på första besöket, tiden har inte riktigt funnits hittills. Men nu så!

Igår morse satte vi oss i bilen och körde ca 1,5 timme till Lycksele för regionledningsmöte innan årets upplaga av Mötesplats Lycksele inleddes.

Västerbotten är till ytan lika stort som Holland och bilen är ofta det enda tillgängliga sättet att transportera sig på, även om det även finns buss och tåg som ibland kan passa med avgångar. Så något som verkligen påverkar människor och deras ekonomi är bensinpriset. Till och med när vi stod och värmde upp innan starten på Blodomloppet så kom det fram personer som ville prata om det. Det är politik som direkt märks i människors vardag.

Resten av dagen igår deltog jag på Mötesplats Lycksele som i år hade det bästa innehållet hittills. Idag fortsätter konferensen fram till lunch och därefter deltar jag på ett möte med ledande företrädare för våra grannar och vänner i öst och väst, nämligen Österbotten i Finland och Nordland fylke i Norge.

Vi har många gemensamma frågor och jag ser fram emot att fortsätta fördjupa vårt samarbete. Det blir en form av nordiskt toppmöte för våra regioner och våra kommande gemensamma projekt.

Trevlig torsdag!