Sakpolitik, diskussioner men också många skratt

I tisdags åkte vi till Linköping för att delta som ombud på kongressen för SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Sedan valet så styr vi organisationen tillsammans med de övriga tre borgerliga partierna. Tisdagen inleddes med gruppmöten för samtliga partigrupper och för oss Moderater så var det mycket bra diskussioner i dagsaktuella frågor. Vi gästades även av vår partisekreterare Gunnar Strömmer och det blir alltid bra överläggningar med partivänner från hela landet.

Här är ordföranden för SKL, Anders Knape och jag. Redan när kongressen inleddes på onsdagen och överläggningarna startade så var ett av de första besluten att ändra namnet på Sveriges Kommuner och Landsting till SKR, Sveriges Kommuner och Regioner. Det är förstås en helt logisk namnändring givet att nu samtliga landsting i hela landet blivit regioner.

Västerbotten var en av de sista tre som gjorde den ändringen vid senaste valet. Nu ska man bara vänja sig att också säga SKR istället för SKL, men man får väl ha lite överseende med om tungan slinter lite ett tag till 🙂 .

Det är verkligen så roligt och ett stort förtroende att få finnas med som förtroendevald i dessa sammanhang på nationell nivå. Hela onsdagen och halva torsdagen gick åt för ärendebehandling på kongressen och det blev många debatter i den breda flora som kommuner och regioner har ansvar för.

Utöver sakpolitiska diskussioner och debatter i viktiga och aktuella frågor och samhällsproblem, så är det också väldigt roligt att träffa så många kloka och erfarna personer från hela landet. Det blir alltid många skratt också och då är det ju alltid lättare att komma framåt i olika frågor. Som ni ser här så är både jag och Anders glada 🙂 .

Vi hade en bra laguppställning från Västerbotten och här är jag tillsammans med Joline Göttfert. På hemmaplan så utgör vi presidiet i Umeå centrala Moderatförening, men här var vi båda ombud för Västerbotten och Moderaterna. Det är så roligt att diskutera samhällsfrågor med vänner från hela landet och alldeles särskilt kul med unga engagerade personer som Joline. Det bådar gott för framtiden!

Imorgon bitti blir det tidig revelj, jag ska ta morgonflyget till Stockholm för att delta på Moderatkvinnornas råd på lördagen och sen styrelsemöte på söndag innan jag sen får åka hem igen. Det blir trevligt att träffa så många engagerade kvinnor från norr till söder och det brukar vara goda diskussioner med bra stämning, så det ser jag fram emot. Trots att jag förmodligen lär tycka att väckarklockan kommer att ringa alldeles för tidigt en lördagsmorgon 😉 .

Nu tänkte jag logga ut och packa en liten väska innan det blir middag med maken och sen en tidig kväll.

Trevlig fredag!