Arlanda, Bryssel och teleportering

Just nu sitter jag på Arlanda och jobbar en hel del med förberedelser inför förhandlingar om mitt yttrande gällande lagstiftningsförslaget om det reviderade avloppsdirektivet som ska beslutas om nästa vecka i Bryssel. Det är ännu rätt hektiskt arbete som återstår och pågår, och det känns nästan overkligt att ett halvårs mycket intensivt arbete snart går i mål för mig.

Det var ju i december som jag fick uppdraget att vara rapportör för detta i Regionkommittén och man kan säga att engagemanget och intresset för dessa frågor har varit minst sagt stort. Många ledamöter från stora delar av EU har lämnat förslag på ändringar och kompletteringar och ur vårt svenska perspektiv så har det hittills gått väldigt bra, men än är det en bit kvar och det är nästa onsdag som det slutliga beslutet fattas om yttrandet.

Mycket roligt och inspirerande att få sätta sig in i dessa frågor på ett djupare plan, och också väldigt intressant och lärorikt arbete tillsammans med mina eminenta experter från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Svenskt Vatten.

Igår invigdes SM-veckan i Umeå och det blev en lyckad sådan med folkfest och underbart sommarväder! För egen del så har det varit en ganska fullmatad vår och nu när sommaren står för dörren och lite ledighet hägrar om drygt en vecka, så ser jag fram emot att få mer utrymme för egen träning igen. Just nu har tempot varit så högt så jag har valt att inte lägga på mer för kroppen att hantera i form av hård konditionsträning, det har istället blivit rörlighet och yoga. Ljuvligt!

Jag tänker att det kommer att finnas både tid och ork för lite tyngre träning inom kort och det är också skönt. Framför allt så är det variationen som jag tycker om. Kanhända blir det några skogsturer med min MTB också, när vädret är härligt.

Midsommarhelgen tillbringade vi i Gammelstad hos mina föräldrar och det var en riktigt vilsam sådan med fokus på familjetid. Ja och såklart en massa vovvemys med Milo 😊. Alltså den hunden gör att det blir svårare för varje gång att stå emot sin egen hundlängtan 🥰

Vädret bjöd på ett efterlängtat och nödvändigt regn som sen övergick i mulet, men helt ärligt så var det faktiskt ganska skönt som omväxling till det varma vädret. Som ni vet är ju hösten och framförallt september min favoritmånad och -årstid, så något svalare sommartemperaturer än de +28 som vi haft ett tag gör inget för min del.

I morgon väntar utskottsmöte i ENVE i Regionkommittén i Bryssel, och det är anledningen till att jag just nu sitter och väntar på nästa flyg på Arlanda. Ser fram emot att träffa kollegorna från stora delar av EU för samtal och överläggningar, det är både roligt och givande. Men om någon någongång skulle erbjuda mig att få välja en valfri superkraft (drömma kan man ju 😉) så skulle jag inte ens behöva fundera två sekunder, givetvis skulle jag välja teleportering direkt.

Trevlig onsdag!