Bästa månaden, Hamburg och Göteborg

Hösten har rullat igång på allvar och äntligen är min favoritmånad här! Så länge jag kan minnas har september varit den månad som jag har gillat allra mest på året, och ju äldre jag blir desto mer stämmer det. Vackert ute i naturen, sköna temperaturer och mysiga kvällar när man kan tända ljus.

Det märks också tydligt i almanackan att hösten är här och att jobbet ökar både i frekvens och intensitet. Sen senast här på bloggen så har dagarna fyllts av regionstyrelsens arbetsutskott, styrelsemöte med Kvarkenrådet, fördjupningsdagar för regionala utvecklingsnämnden, kommunfullmäktige och styrelsemöten för vår moderatförening, som ett axplock.

Denna vecka ägnade jag två dagar åt mitt uppdrag som vice ordförande i såväl Kvarkenrådet EGTS som Scandria Alliance, och fick genom det möjligheten att öppna en konferens om Clean Fuel i Hamburg. Mycket goda samtal och bra nätverk från Tyskland, Norge, Sverige, Finland om infrastruktur och vilka områden som vi har gemensamma nämnare inom.

Det är ju inte ofta som bilder från möten och sammanträden blir särskilt spännande, men detta är ofta grunden för samarbeten som kan leda utvecklingen framåt. Att lyssna på andras erfarenheter och kunskaper för att sen se var vi kan koppla ihop den utveckling som pågår i vår egen region är det som långsiktigt skapar förtroende och stärker oss alla. Samtal är grunden för vår demokrati.

Vi fick en båttur i Europas näst största hamn, Port of Hamburg, och det var imponerande att se storleken på de containerfartyg som lastades på och av. Gigantiska.

Vi åkte på en hyfsat stor båt, men ändå kände man sig väldigt liten i jämförelse. Vädret bjöd på både regnskurar och fint uppehåll med solsken på kvällen, så det var en intressant och trevlig båttur.

Vi hade konferensen och sammanträdena nära floden Elbe, i det som kallas Hafen City i Hamburg. Man har verkligen använt närheten till floden och i vissa delar fick man nästan en känsla av Venedig tyckte jag.

Som alltid så tycker jag om att resa såväl i jobbet som privat, men det är nog för att jag tycker allra mest om att komma hem. Borta bra men hemma bäst.

Parallellt med detta så håller jag på med förberedelser inför nästa vecka då jag ska hålla ett keynote speach om mitt arbete i Regionkommittén som rapportör för avloppsdirektivet som fastställdes i början av juli. Det är en stor nordisk vattenkonferens i Göteborg, NordIWA som jag är inbjuden till. Det ser jag fram emot och det ska bli roligt att tala mer om vattenrening i ett svenskt, nordiskt och europeiskt perspektiv.

Under förmiddagen idag så tog jag och maken en långpromenad i det fina vädret, fast vi skippade svampplockningen 😉 . Men det var skönt att röra på sig och få tid till samtal tillsammans.

Nu är det lördag och jag bestämde mig nyss för att jag jobbat klart för idag, och resten gör jag klart under morgondagen innan resan till Göteborg på måndag morgon. Så nu blir det lite hemmapyssel och att fortsätta brodera på den sista av tre tulpantavlor som jag håller på med. Behaglig avkoppling 🙂 .

Trevlig lördag!