Ny Sverigekarta idag

Om en stund är det dags att flyga till Stockholm för denna månads möte på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Genom mitt uppdrag i Regionkommittén i EU är jag adjungerad till ett par beredningar. Beredningen för tillväxt och regional utveckling är en av dem. De dagar som jag är i Stockholm är det flera partiinterna möten utöver mötet med beredningen och denna månad är det extra intressant, då indelningskommittén senare idag kommer att presentera sitt förslag till ny karta för färre regioner i Sverige. Vår nuvarande regionala indelning har ju gällt sen 1600-talet, så det är klart att det är en reform av grundlagsliknande karaktär.

 

SKL

 

På beredningen imorgon kommer det att avhandlas många intressanta ärenden, däribland Trafikverkets inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för 2018-2029. Infrastruktur är ju oerhört avgörande för utveckling i Umeå och regionen, så det blir intressant att följa.

Lätt snöfall här idag, hoppas att vädret i Stockholm är okej, gärna utan nederbörd om man får önska 🙂 . Dags att packa ner datorn och stänga väskan.

Trevlig onsdag!