Teleportering och inre slavdrivare

Riktigt höstruskväder idag, blåst och regn. Skönt att vara inomhus ett tag till innan det är dags att flyga till Bryssel för utskottsmöte i Regionkommittén. Denna gång är det möte med COTER-utskottet som hanterar den territoriella sammanhållningspolitiken och EU:s budget.

Jag såg en del av presidentkandidatsdebatten i USA mellan Hillary Clinton och Donald Trump igår och gillar verkligen inte att de gång på gång avbryter varandra. Det hade varit mycket bättre att låta folk prata till punkt och sen få använda sina egna argument för sin sida. Som tittare blir jag bara stressad och störd över att Trump hela tiden ska säga ”not true” när Clinton talade. Så jag orkade inte se hela debatten. Däremot blir jag ju orolig över om USA väljer Trump till president, så mycket nationalistiska tongångar från honom gör att man inte känner tillförsikt för utvecklingen framåt i världen. Vi behöver mer frihandel med varandra i världen, inte mindre. Till exempel.

Idag har jag ägnat morgonen åt en del jobbmejl, trots att jag faktiskt är tjänstledig idag. Men dessa veckor tillbringas så mycket på resande fot att det behöver göras ändå. Har en del kvar att beta av och hoppas hinna göra det innan det är dags att åka till flygplatsen. Ska slänga ner något ombyte i väskan också, just nu känns det som att det knappt är värt att packa upp innan nästa resa. Dagens i-landsproblem och helt självvalt, så jag klagar verkligen inte. Är tvärtom ödmjukt tacksam över att få finnas med i intressanta sammanhang för diskussioner om aktuella och viktiga frågor för EU och Europa. Men om jag nånsin skulle få välja en superkraft så hade jag utan att tveka valt teleportering. Tänk att kunna knäppa med fingrarna och vara framme på plats direkt 🙂 .

Igår kväll gjorde jag klart mitt virkprojekt som jag har pysslat med ett tag, det sista sammansättningen och hopvirkningen gjordes och nu är kudden klar och på plats i soffan. Blev riktigt nöjd faktiskt. Så jag började på ett till projekt i samma färger men annan färgställning. Ska bli kul att se resultatet av den så småningom. Del 1 av 6 gjorde jag klart igår kväll. Sen blev det en tidig kväll, prioriterar sömn dessa veckor då det är mycket som ska hinnas med. Känner också att det nästan kryper i kroppen av längtan till att träna, men det får bero åtminstone till helgen som det ser ut i almanackan just nu. Vet ju också att om träningsuppehållet blir för långt så blir det segt att komma igång igen, men då får man använda sin inre slavdrivare vid behov 🙂 .

Trevlig onsdag!