Fredag och på gång i EU

Då var det redan fredag och den här veckan har svischat förbi snabbt. Jag ska inte sticka under stolen med att det ska bli skönt med en ledig kväll hemma i soffan. Anders kommer hem från sina möten i Stockholm sent i eftermiddag så det är bara att hoppas att han slipper förseningar.

Imorgon är det en hel del hemmafix som måste hinnas med innan det är dags för lite piff innan Handelsgalan som går av stapleln på lördag kväll och där vi i vanlig ordning deltar för att hylla duktiga handlare i Umeå.

Igår kom årets upplaga av På gång i EU och vilka frågor Sverige jobbar med på den europeiska nivån. Det är matnyttig läsning och om du är intresserad så finns skriften att klicka hem i fysisk eller digital form på SKL:s webb.

Man kan ju lite snabbt konstatera att det börjar bli dags för mig att snart uppdatera mitt foto ?. I alla fall så ser man ju att håret har vuxit en del ?.

Dessa veckor är ganska mötestunga och medför många resor, men om drygt ett par veckor lättar det lite på resfronten. Nästa vecka börjar med kommunfullmäktige här i Umeå och sen är det dags för terminens första resa till Bryssel för möten i motsvarigheten till fullmäktige, det som kallas plenar. Det brukar vara intressanta diskussioner och även ett bra tillfälle att fördjupa och utöka sitt nätverk.

Det är många frågor att sätta sig in i, men givet att det är frågor som påverkar oss på lokal och regional nivå så blir det mer intressant. Samhällsfrågor engagerar och det hänger ihop.

Nu är det dags för frukost och en kopp kaffe innan dagens jobb ska inledas. Har en mejlbox att gå igenom först, efter att ha varit på språng sen i tisdags så är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Men som sagt, först blir det en nödvändig kopp kaffe.

Trevlig fredag!