Norra Sverige måste vara aktiv på Europa-nivå

Lunchpaus i utskottet just nu, lite kämpigt med så sena lunchtider så jag brukar få ha lite nödproviant i väskan ?.

COTER ReK

Förmiddagen har ägnats helt åt diskussioner om transportinfrastruktur i ett gemensamt möte mellan COTER i Regionkommitten, TRAN som är utskottet för transportfrågor i EU-parlamentet och kommissionen. Viktiga frågor och det är bra att även den lokala och regionala nivån där all infrastruktur faktiskt finns i praktiken också deltar i diskussionen. Trots allt är det gigantiska belopp som hanteras för detta inom EU. Det gladde extra att direktören för direktorat B (europeiska nätet för rörlighet) på GD Transport och rörlighet på Europeiska kommissionen särskilt tog upp norrbottniabanan som ett exempel. Visar på vikten av att norra Sverige finns som en aktiv aktör på Europa-nivå också.

Kändes fint att hinna käka en kycklingwok på lunchen, depåerna behövde påfyllning. Om en stund fortsätter mötet efter lunchen och sen är det dags att flyga hem. Om allt är i tid så bör jag landa hemma strax efter midnatt. Gäsp.

Trevlig torsdag!